Atlas for barnetrinnet

Innbundet
Bokmål
Atlas for barnetrinnet
Atlas for barnetrinnet
  • Format: Innbundet
  • Antall sider: 128
  • Språk: Bokmål
  • Forlag/Utgiver: Cappelen Damm AS
  • EAN: 9788202495831
  • Kom i salg: 24. aug. 2015
  • Utgivelsesår: 2015
  • Andre medvirkende: Mikkelsen, Rolf (red)
  • Utgave nr.: 2
  • Emnekategori: Læremidler
Se flere produktegenskaper
429,-

Format

Kjøp på nett

Tomt på Nettlager. Sjekk klikk og hent
Atlas for barnetrinnet erstatter Cappelens Atlas for barnetrinnet (9788202245252), og de to utgavene kan brukes parallelt i samme klasse.
I den nye utgaven har vi oppdatert befolkningstall, areal og enkelte temakart, i tillegg til at Sudan er delt inn i Sudan og Sør-Sudan.
Atlas for barnetrinnet er et moderne atlas, som er enkelt å bruke. Atlaset har en oversiktlig struktur, og navnetettheten i alle kart er tilpasset barnetrinnets elever. Temakart og tabeller gir en rekke spennende fakta om verden og verdens land, og atlaset er rikt illustrert med bilder som viser naturmiljøer og dyreliv i de ulike verdensdelene.

Atlaset har tegnforklaringer på utbrettsfliker som kan brukes til alle oppslag. Fargekoding og navneregister gjør det dessuten enkelt å finne fram. Atlaset er rikt illustrert, blant annet med miljøbilder fra alle verdensdeler. Konsekvente målestokker for land og regioner gjør det lett å sammenlikne størrelser. Atlas for barnetrinnet er et viktig hjelpemiddel for å kunne nå læreplanmålene i samfunnsfag - geografi i Kunnskapsløftet.

Atlas

Atlaset starter med en kartskole. Her behandler vi fugleperspektivet, målestokk, karttegn og de ulike karttypene.
Andre viktige egenskaper ved Atlas for barnetrinnet er:
Utvidet presentasjon av både Europa og verden

For alle verdensdeler finner elevene kart som viser hvilke land som inngår, landenes areal og folketall, befolkningskart, ressurs- og produksjonskart, oversikt over verdensdelens lengste elv, høyeste fjell, største innsjø osv.

Norgeskartene i målestokk 1 : 800 000 er nytegnet med flere detaljer og tydeligere fargebruk. Presentasjonen av Norge skjer fylkesvis

Alle land i Europa presenteres i målestokk 1 : 7 millioner

Oversikt over Europa og områder i andre verdensdeler presenteres i målestokk 1 : 15 millioner

Alle andre verdensdeler presenteres oversiktlig i 1 : 35 millioner med delkart i 1 : 15 millioner

Økt bruk av fotografier for å visualisere fargebruk og karttegn

Fagnettsted

På fagnettstedet til Atlas for barnetrinnet fins en kart- og atlasskole, ulike typer oppgaver og omrisskart. Dette er viktige og varierte hjelpemidler for å nå målene i læreplanen for samfunnsfag - geografi. Fagnettstedet har også en alfabetisk liste med forklaringer av utenlandske navn på kartene. Fagnettstedet fins både på bokmål og nynorsk og er gratis.