Datteren

roman

Innbundet
Bokmål
5 stars
5 av 5 stjerner (87)
Familien Neshov
Datteren
Datteren
 • Forfatter: Anne B. Ragde
 • Innbinding: Innbundet
 • Antall sider: 314
 • Språk: Bokmål
 • Forlag/Utgiver: Forlaget Oktober
 • Nivå: Voksen
 • Serienavn: Familien Neshov
 • Serienummer: 6
 • EAN: 9788249521524
 • Kom i salg: 6. sep. 2019
 • Utgivelsesår: 2019
 • Tittel på originalspråk: Isoisää etsimässä
 • Andre medvirkende: Ragde, Anne Birkefeldt (for)
 • Utgave nr.: 2
 • Emnekategori: Slektsromaner
Se flere produktegenskaper
Tilbudspris 129,- Ordinær pris 399,-

Format

Hent i butikk

Sjekk beholdning i din bokhandel.

Reserver, vent på SMS og hent om en time.

Kjøp på nett

Sendes innen 2-5 virkedager.
Margido er død. Torunn har overtatt driften av Neshov Begravelsesbyrå, samtidig som hun holder på med å gjøre den gamle, nedslitte gården til sin. For farfaren er det viktig at det flagges forskriftsmessig på Neshov, han har bestemt seg for å spandere både ny flaggstang, vimpel og flagg på Torunn. Det riktig skinner på tunet da stangen er reist, og for første gang i livet kjenner Torunn seg virkelig forpliktet. Men da hun tar skrittet helt ut og vil skifte etternavn til Neshov, går det i svart for moren, og den gode kontakten de to så møysommelig har opparbeidet, blir brutt med et pennestrøk.

I høstferien skal Erlend og hele den danske familien hans innta gården. Torunn gruer seg til besøket. Utsiktene blir ikke bedre da Kai Roger kommer drassende med to grisunger, som han mener Erlends tre barn kan ha glede av. Torunn er ferdig med griser, hun er ferdig med Erlend, og hun er ferdig med Kai Roger. Men denne gangen skal Torunn få se hva Erlend virkelig er gjort av. Og kanskje skal det vise seg at Kai Roger får rett til slutt.

Med Datteren samler Anne B. Ragde trådene i historien om Neshov-folket. Dette er Torunns bok: en roman om en kvinne som hele livet har flyktet, men som endelig våger å ta ansvar, stå opp for seg selv og velge kjærligheten.

Omtale

"Ingen kan skildre skjøre familierelasjoner som henne. Jo da, her er smerte og hjerte så det monner. Og fortid og fremtid knyttes elegant sammen i denne siste boken i eventyret som startet med Berlinerpoplene i 2004. Igjen viser Anne B. Ragde at hun er dronningen av detaljer … Det er sjarm over miljøet, som alltid hos Ragde, og hun viser igjen at hun har gjort mye research. Hun skildrer miljøer og skjøre familierelasjoner som ingen andre … så lister den smarte forfatteren Anne B. Ragde inn frempek i sin varme beskrivelse av romanfamiliens mange særegne karakterer, de være seg fra Danmark eller rundt Byneset – som det nydelige portrettet av farfaren Tormod … Neshov-folkets historie er omme. Det er nøstet fint sammen. Takk for ferden"

 GURI HJELTNES, VG

"Anne B. Ragde er endelig i mål, med denne fine avrundingen av «Berlinerpoplene»-serien … Nå har Ragde begått den kraftanstrengelsen det må ha vært å skrive en sjette og aller siste bok i serien. Den er en sann glede, der Ragde viser hvor proff hun er som historieforteller. Spesielt i den vakre og elegante avslutningen … Aller best: Ragde har skrevet en avslutning der hun både overrasker og gleder oss med snedig dramaturgi. Det betyr at hun på verdig og mirakuløst vis klarer å lande denne folkekjære serien, etter så mange år. Bravo Ragde!"

 CATHRINE KRØGER, DAGBLADET

"Anne B. Ragde skriver godt og drivende, ofte humoristisk … Ragde underholder sin leser, sjarmfaktoren er iblant høy, og leseren drives profesjonelt og velskrevet mot slutten … Bokens bærebjelke, også denne gangen, er Ragdes språk, hennes medmenneskelige innsikt i de alminnelige livene og iblant lattermilde tilnærming til problemene – forholdet mellom mor og datter er kanskje det beste eksemplet."

LEIF EKLE, NRK

"De seks bøkene i romanene om Neshov-slekten har blitt folkekjær lesning – ikke minst Berlinerpoplene – men Datteren kan uten problem leses uavhengig av de andre … Anne B. Ragde er en god forteller og det er ingen tvil om at hun skriver godt. Særlig dialogen har hun godt grep om. Hun er løs i snippen og opprettholder en virkelighetsnær og sjarmerende flyt i samspillet mellom skikkelsene i romanen... Særlig god er Ragde når hun forteller om Torunns første forelskelse på lang tid: Her er det en nerve i spillet mellom de nyforelskede – som begge er rundt 40 – som virker både troverdig og sårt. Ragde har også en solid dose humor som er verdt å ta med seg … så skjer det noe i romanens siste akt som stokker om på fortellingen slik at brikkene faller på plass. Jeg skal ikke røpe akkurat hva som skjer, det vil faktisk ødelegge lesningen av boka, men det er en helt spesiell hendelse som stiller alt som har skjedd tidligere i et ganske annet lys … Det sjarmerende ved hendelsen er at den er så enkel – det er snakk om et kyssemerke på en Ipad-skjerm som knytter sammen generasjoners gang og hvordan familiemedlemmer forholder seg til hverandre... Episodene som ikke har berørt meg så mye gjennom romanen kan gjennom de siste to kapitlene betraktes fra et helt annet sted. Det er som om Ragde bevisst har holdt jevnt tempo gjennom hele fortellingen, for at vi i finalen virkelig skal få oss en støkk. Det er vakkert og rørende... Det er nettopp slike løft som gjør en roman minneverdig … det er verdt å vente på

KJETIL RØED, VÅRT LAND
5 stars
5 av 5 stjerner (87) 5 0 5 87
5 stars
74%
4 stars
23%
3 stars
1%
2 stars
2%
1 stars
0%
 1. Morsom
 2. Mange tegninger
 3. Dyr
 4. Interessant
 5. Lærerik
 6. Spennende
 7. Modig/tøff person
 8. Alvorlig
 9. Trist
 10. Ekte
 11. Magi

Kilde: bokelskere.no. Terningkast 5 og 6 er slått sammen til 5 stjerner. Se lesernes omtaler av denne boka.

×

Finn butikken du ønsker å hente i:

Loading...
Vis nærmeste bokhandel til min posisjon

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.

×

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.

Butikker i

Vis nærmeste bokhandel til min posisjon
Ikke på lager:
Tilbake ×

Hent i bokhandel

Loading...

Adresse

Åpningstider

Vi holder av varen for deg i 2 virkedager.

×

Takk for din klikk og hent-ordre!

Vi har sendt deg en e-post med oversikt over hva du har bestilt. Du vil motta en SMS fra oss når vi har holdt av varen – normalt innen 1 time i åpningstiden. Varen må hentes innen to virkedager.

Adresse:

By:

Postnummer:

Telefonnummer:

Åpningstider:

×

Butikker nærmest din lokasjon:

Loading...

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.