Ensomhetens århundre

hvordan finne sammen i en verden som splitter oss

E-bok
Bokmål
5 stars
5 av 5 stjerner (5)
Ensomhetens århundre
Ensomhetens århundre
  • Innbinding: E-bok
  • Forfatter: Noreena Hertz
  • Språk: Bokmål
  • Forlag/Utgiver: Res publica
  • EAN: 9788282261456
  • Kom i salg: 7. nov. 2020
  • Utgivelsesår: 2020
  • Filformat (E-bok): EPUB
  • Emnekategori: Populærpsykologi, Sosialantropologi og kulturell antropologi, Sosiale nettverk
Se flere produktegenskaper
299,-

Format

Kjøp på nett

E-bok. Ingen angrerett. Etter kjøp laster du ned e-boka til lesebrett eller app fra siden Mine e-bøker. Mobil/nettbrett: Last ned til appen du foretrekker, f.eks. iBooks (iPhone/iPad) eller Bluefire (Android).
Ensomhet er et massivt samfunnsproblem i det 21. århundre, mener Noreena Hertz. Tre av fem voksne amerikanere regner seg som ensomme og Norge er et av landene i verden der flest bor alene. Dette påvirker vår mentale helse, og øker faren for hjertesykdom, kreft, demens og andre livstruende lidelser. Ensomhet er like ille for helsen som å røyke 15 sigaretter om dagen, og den gjør oss mindre empatiske. Når felleskapene forvitrer får det også store politiske og økonomiske konsekvenser. Krisen skyldes flere tiår med nyliberal politikk som rasert viktige institusjoner i samfunnet og endret arbeidslivet totalt. Følelsen av å bli ekskludert har bidratt til polarisering og ekstremisme i mange land. Sosiale medier og ny teknologi gjør oss også mer isolerte og fremmede overfor hverandre. Dette er ikke blitt noe bedre med koronapandemien som rammet verden våren 2020. Forfatter Noreena Hertz har reist verden rundt for å avdekke de skadelige konsekvensene av ensomhet. Hun mener vi må gjenoppta kontakten med familie, venner, kolleger og naboer, men også med institusjonene våre og selve den demokratiske prosessen. «Dette er ensomhetens århundre, men slik trenger det ikke å være. Vi har fremtiden i våre hender.»

Boken er oversatt av Lene Stokseth. Noreena Hertz (f. 1967) er en britisk økonom, journalist, forsker og forfatter. Hun er æresprofessor ved University College London. Hennes bøker er oversatt til 22 språk, og på norsk er det tidligere utgitt Den tause revolusjonen (2004) og Gjeldens historie (2005). Avisen The Observer har beskrevet henne som «en av verdens ledende tenkere».
5 stars
5 av 5 stjerner (5) 5 0 5 5
5 stars
100%
4 stars
0%
3 stars
0%
2 stars
0%
1 stars
0%

Kilde: bokelskere.no. Terningkast 5 og 6 er slått sammen til 5 stjerner. Se lesernes omtaler av denne boka.