Landet som lovet alt

min israelske reise

E-bok
Bokmål
5 stars
5 av 5 stjerner (47)
Landet som lovet alt
Landet som lovet alt
  • Forfatter: Sidsel Wold
  • Format: E-bok
  • Språk: Bokmål
  • Forlag/Utgiver: Spartacus
  • EAN: 9788243010475
  • Kom i salg: 20. des. 2015
  • Utgivelsesår: 2015
  • Filformat: EPUB
  • Emnekategori: Biografier: historie, Memoarer, Midtøstens historie, politikk og militæret, Væpnede konflikter
Se flere produktegenskaper
169,-

Format

Kjøp på nett

E-bok. Ingen angrerett. Etter kjøp laster du ned e-boka til lesebrett eller app fra siden Mine e-bøker. Mobil/nettbrett: Last ned til appen du foretrekker, f.eks. iBooks (iPhone/iPad) eller Bluefire (Android).
«Som liten ville jeg bli indianer eller jøde. Historien til begge disse folkene fascinerte en ung jente på ti år som leste tegneserien om Sølvpilen og Månestråle og som bladde storøyd i farmors Bibel. Snart fant jeg ut at indianerne levde i reservater, mens jødene, de hadde sitt eget land. Dit ville jeg dra bare jeg ble stor nok.»


Da Sidsel Wold var 19 år reiste hun ut og bodde på kibbutz i Israel. Hun forelsket seg i landet og folket og ville selv konvertere til jødedommen. Tilbake i Oslo arbeidet hun i flere år for å få frem Israels side i konflikten, men gradvis ble det vanskeligere å forsvare statens handlinger. Landet utviklet seg til å bli noe helt annet enn det de idealistiske sionistene og pionerene hadde drømt om før 1948. I dag styres Israel av politikere fra høyresiden - religiøse og nasjonalistiske partier som ikke har vilje eller evne til å forhandle om fred med palestinerne.
Landet som lovet alt handler om Israels historie og tar for seg statens indre problemer og utfordringer.

Boken er også Wolds personlige beretning om sine erfaringer og møter med mennesker som forandret henne - en personlig reise fra kibbutzen til et liv som korrespondent i Midt-Østen.


Sidsel Wold (f. 1959) er forfatter og journalist i NRK med lang erfaring fra Midt-Østen generelt og Israel spesielt, hvor hun har bodd i flere år. Hun har mottatt Ossietzky-prisen for sitt arbeid.
5 stars
5 av 5 stjerner (47) 5 0 5 47
5 stars
91%
4 stars
6%
3 stars
2%
2 stars
0%
1 stars
0%

Kilde: bokelskere.no. Terningkast 5 og 6 er slått sammen til 5 stjerner. Se lesernes omtaler av denne boka.