Når våren ikke kommer

en bok om selvmord

E-bok
Bokmål
5 stars
5 av 5 stjerner (2)
Når våren ikke kommer
Når våren ikke kommer
  • Forfatter: Trude Helén Hole
  • Format: E-bok
  • Språk: Bokmål
  • Forlag/Utgiver: Feather books
  • EAN: 9788293539001
  • Kom i salg: 28. nov. 2016
  • Utgivelsesår: 2016
  • Filformat: EPUB
Se flere produktegenskaper
99,-

Kjøp på nett

E-bok. Ingen angrerett. Etter kjøp laster du ned e-boka til lesebrett eller app fra siden Mine e-bøker. Mobil/nettbrett: Last ned til appen du foretrekker, f.eks. iBooks (iPhone/iPad) eller Bluefire (Android).
I følge NHI er selvmord den største trusselen mot barn og unges helse. Over ni tusen jenter og fire tusen gutter prøver å ta sine liv hvert år, 1/3 del av alle barn og unge forteller at de har hatt selvmordstanker, og selvskading blant unge er i dag blitt vanlig.

Jeg har i lang tid ønsket å skrive denne bok. Jeg kan ikke lenger fortsette å lese de samme historiene i avisene år etter år; om selvmord grunnet mobbing, om barn og unge som sliter, om selvmord i psykiatrien og om vårt store forbruk av medisiner som fremmer selvmordsfaren - og føle at ingen gjør noe med det.

Store planer til liten nytte. Norge var ett av de første landene i verden som iverksatte nasjonale tiltak for å forebygge selvmord. Den første Handlingsplanen kom i 1994. Til tross for innsatsen er forekomsten av selvmord fremdeles svært høy. Antallet har vært stabilt mellom 500 og 600 selvmord de siste 20 årene.

Vi kan ikke la det gå 20 år til uten resultater når vi har kunnskap nok til å gjøre noe med det nå! Derfor har jeg i denne bok samlet en del historier som viser et tydelig mønster, og fremmet noen enkle, men konkrete løsninger som jeg mener er helt nødvendig for å få redusert statistikken rundt selvmord og selvskading. Jeg har også fremmet noen fornuftige årsaksforklaringer skrevet av mennesker med god ekspertise, samt innlegg skrevet av mennesker som har vært der, med tilhørende råd og støtte. Jeg håper med dette at denne bok kan bidra til å få økt fokus på selvmord, og at beslutninger og tiltak iverksettes der det skal innenfor hvert tema som er tatt opp slik at den dystre selvmordsstatistikken reduseres.

Temaene er:
- Mobbing.
- Psykiske problemer og økende selvmord blant ungdom.
- Selvmord i psykiatrien.
- Utstrakt bruk av farlige medisiner som også blant annet øker selvmordsfaren.

Helt til slutt ønsker jeg å bidra med noen ord jeg håper kan bedre hverdagen for noen. Alt handler til syvende og sist om TID.

10 % av bokens inntekter ska
5 stars
5 av 5 stjerner (2) 5 0 5 2
5 stars
100%
4 stars
0%
3 stars
0%
2 stars
0%
1 stars
0%

Kilde: bokelskere.no. Terningkast 5 og 6 er slått sammen til 5 stjerner. Se lesernes omtaler av denne boka.