Kjøttets tid

roman

E-bok
Bokmål
5 stars
5 av 5 stjerner (9)
Kjøttets tid
Kjøttets tid
  • Forfatter: Lina Wolff
  • Innbinding: E-bok
  • Språk: Bokmål
  • Forlag/Utgiver: Oktober
  • EAN: 9788249523658
  • Kom i salg: 5. feb. 2021
  • Utgivelsesår: 2021
  • Filformat (E-bok): EPUB
  • Emnekategori: Moderne litteratur, Skjønnlitteratur som er oversatt, Spiritualitet og religiøse opplevelser
Se flere produktegenskaper
Tilbudspris 200,- Ordinær pris 229,-

Format

Kjøp på nett

E-bok. Ingen angrerett. Etter kjøp laster du ned e-boka til lesebrett eller app fra siden Mine e-bøker. Mobil/nettbrett: Last ned til appen du foretrekker, f.eks. iBooks (iPhone/iPad) eller Bluefire (Android).
Satt hun på en bar med en mann som sa han ble forfulgt av en nonne? Hun rister på hodet. Spania, tenker hun, Spania. Ting fordreies, det er varmen.

En svensk skribent reiser til Madrid for å finne inspirasjon, men blir raskt trukket inn i forviklinger som innebærer tunge etiske valg. På en bar møter hun Mercuro Cano. Han tror han blir forfulgt av skaperne av det lyssky nettshowet «Kjøttets tid» - et show han har medvirket i for å bøte for alt det vonde han har gjort mot sin kone. Bak denne offentlige og brutale botsøvelsen på internett står nonnen Lucia. Hun har påtatt seg den komplekse, men samtidig pirrende oppgaven å forsøke å redde fortapte sjeler fra den djevelske verdenen som er preget av kjøttets villfarelser. Kan Mercuro reddes? Og fremfor alt: bør han reddes?

Kjøttets tid er en rå roman om menneskets behov for åndelighet i en ytterst kroppslig virkelighet. Denne undersøkelsen av det kjødelige i alle dets sjatteringer er også en nådeløs skildring av kampen mellom kjønnene.

«En perle av en fortelling! … en fascinerende reise på mange plan …. Kjøttets tid rommer både åndelighet, utroskap, kjønnskamp og hevn. Og med et snev av magisk realisme og overraskende kast driver Wolff på utsøkt vis leseren framover fra side til side»
– Leif Gjerstad, Bok365

«Kjøttets tid er handlingsspekka og absurd action, men flengjer samtidig opp innsikt i store spørsmål utan å prøva så veldig hardt. Det er forteljarkunst og forteljarglede som dominerer, og alt det andre får vi liksom som ein uventa bonus … Wolff overraskar og overtyder med skrivekunsten sin … Skildringane trekkjer tanken mot Hemingwayske isfjell: både presise og potente. At ein aldri skal undervurdera krafta i ei god forteljarkunst er denne romanen dermed eit verdig døme på, for Lina Wolff likar ikkje å gjera det enkelt for seg sjølv. Med alt det underlege som får plass i denne romanen, tek det ein fjellstø forfattar for å få det heile i hamn. Ein slik forfattar er Wolff»
– Sofie Braut, Stavanger Aftenblad
 

«Et av årets høydepunkt. Nådeløst underholdende. Med denne glitrende romanen bekrefter Lina Wolff sin posisjon som en av Sveriges mest originale forfattere … Den er en ‘pageturner’ med et vanvittig driv, men den er også en interessant idéroman … I mine øyne er Kjøttets tid både drømmeaktig og en drøm av en roman. Den er en fryd å lese … Med de svenske #metoo-historiene fra de siste par årene friskt i minne er det vanskelig ikke å tolke denne romanen som en slags kommentar til disse. Wolff viser at slike saker har omkostninger for alle … Kjøttets tid har beholdt sin saftige språkdrakt i den flotte oversettelsen til Bodil Engen.»

– Mari Grydeland, Aftenposten

«Forfriskende original … Wolffs roman høres kanskje vill ut, på det idémessige plan er den også det. Den stramme strukturen skaper likevel en interessant orden i kaoset … På elegant vis flettes disse tre stemmene sammen til en særpreget fortelling hvor menneskenes moral utforskes. Etiske dilemma rundt utroskap, straff og aktiv dødshjelp blir levendegjort gjennom romanpersonenes fortellinger … en underholdende fortelling med en dyster beskjed: Viljen er underlagt kroppen.»

Ida Vågsether, Morgenbladet

«Å lese dette svenske supertalentet er som å sette tennene i en saftig biff etter uker med knekkebrød … Wolff skriver skarpt om det kjødelige versus det åndelige, om kjønnskamp og maktkamp. Her er ingen halvtygde feministiske selvfølgeligheter, genistreken er at hun lar romankarakterene snakke fritt … en av de spenstigste forfatterne Sverige har å by på for tiden. Elegant og snedig syr hun alle delene sammen til en helhet, men lar noen tråder henge løst, for sånn er jo livet … dette er en skikkelig binge-bok: intelligent, intens og makaber, med spenning fra første til siste side.»

ellen Sofie Lauritzen, Dagens Næringsliv

«Kjøttets tid er [..] et godt stykke unna den gjengse ideen om den skandinaviske samtidsromanen. Snarere er den på samme tid en besk satire over underholdningsøkonomi, lidelsespornografi og enkle fortellinger om soning, bot og frelse, og en ambisiøs idéroman om lidenskap og mening – store ord, ja visst, men ikke dermed svulstig. Nei, snarere er det en intelligent konstruert bok, som på samme tid hengir seg til og retter et kritisk blikk mot voldens og frelsesfortellingas veldige fascinasjon.»

Even Teistung, Klassekampen

«Burleske bekjennelser fra Madrid … Det er absolutt helt umulig å forutse hva som kommer rundt neste sving … Kjøttets tid er en roman av høy litterær kvalitet, skrevet av en svensk forfatter med et latinamerikansk lynne. Hun er en sjeldenhet i den nordiske forfatterfloraen. Oversetter Bodil Engen har sørget for at også denne norske utgaven har beholdt sin smaksrikhet og dybde.»

– Knut Hoem, NRK Bok

«Dette er en roman som var god å lese, den lodder i dybden, men det var likevel vanskelig å forstå hvor bunnen egentlig er. Og kanskje er den akkurat som livets veier – både uransakelig, gåtefull og bunnløs.»

– Jan-Erik Østlie, Fri fagbevegelse

«Det er mange spenningsmomenter underveis, mange gåter som etableres, og det meste flettes sammen på ganske uventet vis etter hvert som denne ganske unike fortellingen utvikler seg. Det som slår meg under lesningen, er at Kjøttets tid i virkeligheten er noe langt mer enn en roman … Jeg oppfatter Kjøttets tid som et slags sonderingsredskap hvor formålet er å grave frem de viktigste moralske problemene fra den forspiste visuelle kulturen vi bor i, men som gjør det ved å sette sammen et knippe randsone-eksempler som tvinger oss til å tenke. Og når man befinner seg der som forfatter, er man et ganske nyttig sted.»

– Kjetil Røed, Vårt Land

«Mystisk og makaberthumoristisk og parodisk … Da Lina Wolffs De polyglotte elskerne, som hun var prisbelønt for, kom på norsk i 2018 var den en av de mest originale og spennende romanene jeg leste det året. Kjøttets tid er like fascinerende … I et raffinert språk som speiler innholdet synliggjøres relasjonslabyrinter som det er vanskelig å finne ut av. Fortelleren lar spørsmålene stå åpne og lar leseren undres over hva som er virkelig og ikke. Det både morer og skremmer.»

– Vigdis Moe Skarstein, Adresseavisen

5 stars
5 av 5 stjerner (9) 5 0 5 9
5 stars
100%
4 stars
0%
3 stars
0%
2 stars
0%
1 stars
0%

Kilde: bokelskere.no. Terningkast 5 og 6 er slått sammen til 5 stjerner. Se lesernes omtaler av denne boka.