Noe som ligner en mening

ni essays om vitenskap, religion og undring

E-bok
Bokmål
5 stars
5 av 5 stjerner (3)
Noe som ligner en mening
Noe som ligner en mening
  • Forfatter: Atle Næss
  • Format: E-bok
  • Språk: Bokmål
  • Forlag/Utgiver: Gyldendal
  • EAN: 9788205483095
  • Kom i salg: 4. jan. 2015
  • Utgivelsesår: 2015
  • Filformat: EPUB
  • Emnekategori: Litterære essay
Se flere produktegenskaper
199,-

Format

Kjøp på nett

E-bok. Ingen angrerett. Etter kjøp laster du ned e-boka til lesebrett eller app fra siden Mine e-bøker. Mobil/nettbrett: Last ned til appen du foretrekker, f.eks. iBooks (iPhone/iPad) eller Bluefire (Android).
Essays om vitenskap, religion og undring
I disse ni velskrevne essayene streifer Atle Næss innom temaer som landskapsmalerier og breddegrader, matematikkens indre skjønnhet, nebbdyrets taksonomiske plassering, hva «kulturkristendom» egentlig vil si og det besnærende spørsmålet om hvilket materiale pilen som tok livet av Balder faktisk besto av. Næss' sakkunnskap spenner over flere vidt forskjellige felt som kunsthistorie, matematikk, astronomi og biologi, og tekstene drives hele veien av gleden ved kunnskap om verdens beskaffenhet og indre sammenheng. Og her ligger noe av kjernen i denne samlingen av spørrende og innholdsrike essays: Som mennesker leter vi etter en mening med den virkeligheten vi befinner oss i. Noen finner den hos Gud. Andre, blant dem Atle Næss, finner noe som ligner en mening i selve letingen - og i den overraskende skjønnheten og forklaringskraften i en matematisk ligning.
Dette sier anmelderne:

"Han er en formidabel samtalepartner for ens stille sinn, og han kan få selv en realfaglig analfabet som undertegnede til å se noe som ligner en mening"
Frode Johansen Riopelle, Bokmagasinet
"Atle Næss er en av disse sjeldne fuglene i norsk litteratur som hvileløst søker kunnskap og innsikt, og like hvileløst formidler den i velskrevne og velkomponerte biografier og essays. Han har skrevet innsiktsfullt om Galileo Galilei, om Edvard Munch, og nå i fjor høst om Leonardo da Vinci. Han skriver med letthet og tilgjengelighet, ispedd dette lille anstrøket av vennlig pedagogisk læremester.

Næss nekter seg ingenting når det gjelder å formidle den mest bortgjemte kunnskap."
Turid Larsen, Dagsavisen
5 stars
5 av 5 stjerner (3) 5 0 5 3
5 stars
67%
4 stars
33%
3 stars
0%
2 stars
0%
1 stars
0%

Kilde: bokelskere.no. Terningkast 5 og 6 er slått sammen til 5 stjerner. Se lesernes omtaler av denne boka.