Vi trenger nye navn

E-bok
Bokmål
5 stars
5 av 5 stjerner (13)
Vi trenger nye navn
Vi trenger nye navn
  • Forfatter: NoViolet Bulawayo
  • Format: E-bok
  • Språk: Bokmål
  • Forlag/Utgiver: Cappelen Damm
  • EAN: 9788202437138
  • Kom i salg: 8. apr. 2014
  • Utgivelsesår: 2014
  • Filformat: EPUB
  • Emnekategori: Moderne litteratur, Skjønnlitteratur som er oversatt
Se flere produktegenskaper
179,-

Format

Kjøp på nett

E-bok. Ingen angrerett. Etter kjøp laster du ned e-boka til lesebrett eller app fra siden Mine e-bøker. Mobil/nettbrett: Last ned til appen du foretrekker, f.eks. iBooks (iPhone/iPad) eller Bluefire (Android).
Darling og vennene hennes lever i en brakkeby i Zimbabwe som kalles Paradise, som selvsagt ikke er i nærheten av å være noe himmelrike. Alt er ikke like ille selvsagt. Man kan gjøre ugagn, og gå på oppdagelsesferd, leke Finn bin Laden, stjele guavaer, synge lady Gaga så høyt man kan. De drømmer om paradisene i Amerika, Dubai, Europa, der Madonna og Barack Obama og David Beckham bor. For Darling blir drømmen etter hvert virkelig. Men som for tusener av andre i hele verden som forsøker å skape seg et nytt liv langt hjemme fra, opplever også Darling at dette nye paradiset bringer med seg sine egne typer utfordringer – for henne selv og for de hun etterlot.«Jeg visste at denne forfatteren kom til å ta av. Hennes ærlighet, hennes stemme, hennes formidable kontroll over skriverhåndverket – alt opplagt fra første side.»

Junot Diaz«Språket spraker … Dette er en fortelling med moralsk kraft og tyngde, den kjenner kunsten å avstå fra moralisme. NoViolet Bulawayo er en forfatter som nyter å bruke språket.”

Hisham Mater
“En ektefølt og intenst skrevet debutroman”

The New York Times“Bulawayos første roman er original, morsom og knusende lesing»

People Magazine
«Denne romanen ugjenkjenneliggjør det gjenkjennelige på dyktig vis gjennom Darlings levende og oppfinnsomme språk, noe som er romanens store styrke … Bulawayos språk er alltid levende.”

San Francisco Chronicle
“En slående debutroman”

USA Today«Darling er 10 når vi først treffer henne og stemmen Ms. Bulawayou har skapt for henne er særdeles distinkt – vekslende mellom streng og lyrisk, usentimental og poetisk, skarp og meditativ … slående roman … bemerkelsesverdig talentfull forfatter»

Michiko Kakutani, New York Times«NoViolet Bulawayo bruker ord kraftfullt og blander brutalitet og lyriske vendinger i sin uredde, bittersøte fortelling om eksil.»

Anita Sethi, Observer
“... ofte hjerteskjærende men også pulserende av farge og energi”

Kate Saunders, The Times

NoViolet Bulawayo ble plukket ut til antologien New African Writing av JM Coetzee i 2009. I 2011 vant hun Caine Prize for African Writing og kom på shortlisten til Man Booker-prisen i 2013. Hun er utvalgt som en av The National Book Foundations “5 Under 35”.
Hun har studert ved Cornell University hvor hun fikk the Truman Capote Fellowship, og har for tiden et Wallace Stegner-fellowship ved Stanford University.NoViolet er født og oppvokst i Zimbabwe.
5 stars
5 av 5 stjerner (13) 5 0 5 13
5 stars
77%
4 stars
23%
3 stars
0%
2 stars
0%
1 stars
0%

Kilde: bokelskere.no. Terningkast 5 og 6 er slått sammen til 5 stjerner. Se lesernes omtaler av denne boka.