Veien til Mozart

Innbundet
Bokmål
5 stars
5 av 5 stjerner (16)
Veien til Mozart
Veien til Mozart
 • Forfatter: Ketil Bjørnstad
 • Innbinding: Innbundet
 • Antall sider: 427
 • Språk: Bokmål
 • Forlag/Utgiver: Aschehoug
 • Nivå: Voksen
 • EAN: 9788203357640
 • Kom i salg: 11. aug. 2014
 • Utgivelsesår: 2014
 • Andre medvirkende: Bjørnstad, Ketil (for)
 • Utgave nr.: 3
 • Emnekategori: Biografier: kunst og underholdning, Komponister og låtskrivere
Se flere produktegenskaper
399,-

Format

Hent i butikk

Sjekk beholdning i din bokhandel.

Reserver, vent på SMS og hent om en time.

Kjøp på nett

Sendes innen 1-2 virkedager
Desember 1791. Wolfgang Amadeus Mozart er trettifem år gammel. Nå dør han, midt i sin mest intense skaperperiode. Han har levd et liv uten barndom, drevet frem av musikken og faren Leopolds ærgjerrige vilje. Han har spilt og sjarmert utallige hoff i Europa, imponert fyrster og konger med sin eiendommelige musikalske begavelse.

Ketil Bjørnstad var syv år da moren hans ville lære ham å like Mozart. Hun sa at pianoet i stuen ikke var kommet inn i huset ved en tilfeldighet. Det skulle spilles på!

Veien til Mozart er en biografi som bygger på Mozarts brev og ny forskning. Men det er også en erindringsbok der Ketil Bjørnstad forteller om sitt første møte med Mozart, i stuen hjemme på Røa. Han skriver om hvordan det var å vokse opp med en komponist han fortsatt spiller hver dag. Det handler også om valgene Ketil Bjørnstad måtte ta tidlig i livet, da han hoppet av karrieren som klassisk utøvende pianist og isteden søkte seg en fremtid som forfatter, komponist og jazzmusiker.

Dette er en hyllest til musikkens grensesprengende kraft. Uansett tid. Uansett alder.
En bok om hva Mozart betyr i dag, mer enn tohundre år etter at han levde.
En duett som funker. ... Ketil Bjørnstad skriver overbevisende om to tisdaldre og to liv. ... Ketil Bjørnstad skriver intenst, vakkert og med stor kunnskap og innlevelse om Mozart musikk. ... VEIEN TIL MOZART er blitt en særdeles interessant og insiktsfull duett, der budskapet er at veien til kunsten er brulagt med motstand.
Arne Dvergsdal, Dagbladet

Ketil Bjørnstads biografi om Mozart er blitt like mye selvbiografi som biografi. Det er et vellykket grep. (...) VEIEN TIL MOZART er en klok, innsiktsfull, velskrevet og ikke minst humoristisk bok om Mozart, Bjørnstad, musikken og livet selv.
Toril Sæther, Aftenposten

Det er noe med den tilforlatelige, avvæpnende oppriktige og alt annet enn selvforherligende måten Bjørnstad gjør dette på som overbeviser om at parallellen kan være relevant og interessant. Mozarts like korte som utrolige liv er blitt fortalt hundrevis av ganger før, men nå er det Bjørnstads personlige inngang til dette velkjente stoffet som legitimerer enda en gjenfortelling. (...) Bjørnstad er også en ansporende, kyndig og pålitelig veiviser i Mozarts liv og musikk - (...) Det kompliserte far-sønn-forholdet er godt og nyansert skildret, likeså er den begavede søsteren sett (som ikke alltid er vanlig i Mozart-litteraturen). Og ikke minst lar han Mozart ofte komme til orde selv, i hans uforlignelige brev.
Erik Lodén, Stavanger Aftenblad

«Nærmere Michael Jackson i det 18. århundre kommer du neppe (...) En glassklar anbefaling.»
Arild Rønsen, arildronsen.no

«... forfatteren improviserer med Mozart som utgangspunkt. Jeg liker suget i teksten (...) Mozart tenkte som en musiker, er Bjørnstads tese.»
Ida Habbestad, Klassisk Musikkmagasin

« 'Veien til Mozart' er blitt en særdeles interessant og innsiktsfull duett, der budskapet er at veien til kunsten er brulagt med motstand. (...) Ketil Bjørnstad skriver intenst, vakkert og med stor kunnskap og innlevelse om Mozarts musikk. (...) Ingen komponist er så nøye blitt biografert og gransket som geniet Wolfgang Amadeus Mozart. Likevel klarer Ketil Bjørnstad med sitt grep å gjøre historien levende og ny. Godt gjort.»
Arne Dvergsdal, Dagbladet
5 stars
5 av 5 stjerner (16) 5 0 5 16
5 stars
94%
4 stars
6%
3 stars
0%
2 stars
0%
1 stars
0%

Kilde: bokelskere.no. Terningkast 5 og 6 er slått sammen til 5 stjerner. Se lesernes omtaler av denne boka.

×

Finn butikken du ønsker å hente i:

Loading...
Vis nærmeste bokhandel til min posisjon

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.

×

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.

Butikker i

Vis nærmeste bokhandel til min posisjon
Ikke på lager:
Tilbake ×

Hent i bokhandel

Loading...

Adresse

Åpningstider

Vi holder av varen for deg i 2 virkedager.

×

Takk for din klikk og hent-ordre!

Vi har sendt deg en e-post med oversikt over hva du har bestilt. Du vil motta en SMS fra oss når vi har holdt av varen – normalt innen 1 time i åpningstiden. Varen må hentes innen to virkedager.

Adresse:

By:

Postnummer:

Telefonnummer:

Åpningstider:

×

Butikker nærmest din lokasjon:

Loading...

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.