Dronen

kriminalroman

E-bok
Bokmål
4 stars
4 av 5 stjerner (137)
Dronen
Dronen
  • Forfatter: Unni Lindell
  • Format: E-bok
  • Språk: Bokmål
  • Forlag/Utgiver: Aschehoug
  • EAN: 9788203363931
  • Kom i salg: 24. aug. 2018
  • Utgivelsesår: 2018
  • Filformat: EPUB
  • Emnekategori: Krim med kvinnelige hovedpersoner, Kriminal: politi
Se flere produktegenskaper
169,-

Format

Kjøp på nett

E-bok. Ingen angrerett. Etter kjøp laster du ned e-boka til lesebrett eller app fra siden Mine e-bøker. Mobil/nettbrett: Last ned til appen du foretrekker, f.eks. iBooks (iPhone/iPad) eller Bluefire (Android).
En mann står inne i en nedlagt militærleir og sender en drone utover et mørkt skogområde. Han filmer. Klokka er 21.35, fredag den 16. juni, sytten grader og straks solefall. Grantoppene er brannfarget av de siste solstrålene, en skarp strek skiller det oransje fra det svartgrønne.
Dronen kommer til en åpen plass ved et rapsjorde. Et telt viser seg plutselig på droneskjermen. Det står akkurat der Evie Thorn ble knivdrept fem år tidligere. Og nå kommer en ny dame til syne. Har hun virkelig slått opp telt på samme sted? Sola synker ned i en bred segmentert linje og blir borte. Fuglene kvitrer ikke lenger. Mannens hjerte slår som en hammer mot brystbeinet. Han har aldri hatt kjæreste. Kvinner burde ikke telte alene, ikke i mørke skoger.

Etter en brannulykke for halvannet år siden, er politiførstebetjent Marian Dahle tilbake. Hun bor fortsatt i dragehuset på Frogner. Kjæreste har hun fått; nabokunstneren Heine. Alt er bra, men hunden hennes Birka er gammel. Cato Isaksen kobler henne på et drap som har skjedd i et telt oppe i Maridalen. Det drar Marian inn i noe hun ikke kan kontrollere. I forbindelse med saken møter hun den seksten år gamle Agnes. Marian vet ikke at hun av en helt spesiell grunn planlegger å slå opp et telt den dagen insektene svermer, nøyaktig der de to tidligere drapene har skjedd.

.

Nok en bok fra Aschehoug med terningkast fem

«På sitt beste! Dronen byr på alt det som har gjort Unni Lindell til Norges krimdronning. Her er krypende uhygge, skumle scener, en spennende krimgåte og godt utviklede karakterer som er mer enn det fasaden viser.»
- Elin Brend Bjørhei, VG

Nok en bok fra Aschehoug med terningkast fem

«Etterforsker i særklasse. Dette er blant Unni Lindells mest originale og beste krimbøker.»
- Ole Jacob Hoel, Adresseavisen 

Nok en bok fra Aschehoug med terningkast fem

«Finurlig og klokt linjeskift av Lindell. … Unni Lindell anvender i Dronen et kompositorisk grep med effektfulle vekslinger mellom psykologisk nærbilde av den kompliserte Marian Dahle, parallelt med blikk på den anonyme gjerningspersonen og de overraskende og dramatiske vendingene som etterforskningen tar i den innfløkte drapssaken. … Alt vel anrettet i en velskrevet klassekrim.»
- Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

Nok en bok fra Aschehoug med terningkast fem

«Det er en fryd å lese en av landets virkelig store forfattere.»
-Tine Sundal blogg 

Nok en bok fra Aschehoug med terningkast fem

«På mesterlig vis bygger Unni Lindell opp en herlig uhygge. … En grøssende god krim!»
- Bjørnebok blogg

4 stars
4 av 5 stjerner (137) 4 0 5 137
5 stars
58%
4 stars
34%
3 stars
8%
2 stars
0%
1 stars
0%

Kilde: bokelskere.no. Terningkast 5 og 6 er slått sammen til 5 stjerner. Se lesernes omtaler av denne boka.