Frihet uten ansvar?

et samfunnskritisk helhetsperspektiv

Pocket
Bokmål
Frihet uten ansvar?
Frihet uten ansvar?
 • Innbinding: Pocket
 • Antall sider: 146
 • Forfatter: Erik Haugseth
 • Språk: Bokmål
 • Forlag/Utgiver: Paradigmeskifte Forlag As
 • Nivå: Voksen
 • EAN: 9788293235361
 • Kom i salg: 20. nov. 2020
 • Utgivelsesår: 2020
 • Andre medvirkende: Haugseth, Erik (for)
 • Utgave nr.: 1
 • Emnekategori: Politiske strukturer og prosesser
Se flere produktegenskaper
Tilbudspris 235,- Ordinær pris 270,-

Hent i butikk

Sjekk beholdning i din bokhandel.

Reserver, vent på SMS og hent om en time.

Kjøp på nett

Sendes innen 2-5 virkedager.
Denne boken er et viktig og helhetlig innlegg i den norske samfunnsdebatten. Teknologi, økonomi og materialisme styrer verden med ødeleggelser, klimaendringer og dehumanisering av mennesket som konsekvens. Mange tegn peker mot sivilisasjonskrise om vi ikke klarer å snu utviklingen. Det politiske og økonomiske system er ikke på høyde med vår tids viktigste utfordringer. De fleste partiprogrammene bygger på ideologier som ble utviklet i en annen tid med andre problemstillinger og konfliktlinjer i samfunnet. Markedsliberalismen har derfor blitt den dominerende kraften i samfunnslivet og møter lite motstand i akademia og hos den «postmoderne intellektuelle eliten». Motstanden er like fragmentert som virkelighetsbeskrivelsen. Det finnes ikke noe samlende, helhetlig og troverdig alternativ som kan vippe markedsliberalismen av tronen.

Haugseth er selv realist og teknolog, men hevder likevel at årsaken til de fleste sykdomstrekkene i samfunnet skyldes en blind tro på naturvitenskap og teknologi. Verden har blitt redusert til en maskin med enkeltelementer som vi kan kontrollere og skaffe oss absolutt og sikker kunnskap om. Økosystemene, menneskene og det virkelige livet kan ikke forstås på denne måten. Boken oppfordrer til politisk nytenkning og viser til annen litteratur og en rekke initiativ i sivilsamfunnet som kan inspirere ungdomspolitikere og andre. Som en motsats til den farlige samfunnsutviklingen trekker forfatteren også inn eksempler fra antroposofisk virksomhet. Felles for alle disse virksomhetene er at de ikke er preget av spesialisering, nyttetenkning og økonomiske profittmotiver. De bygger på en helhetlig og organisk virkelighetsforståelse, en dyp respekt for naturens og åndslivets iboende verdi og et spirituelt menneskesyn.

ErikHaugseth (f.1952) er utdannet sivilingeniør fra elektrolinjen ved NTH i1975. Han har i over 40 år arbeidet med utvikling av elektronikk for store og små selskaper i næringslivet.
×

Finn butikken du ønsker å hente i:

Loading...
Vis nærmeste bokhandel til min posisjon

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.

×

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.

Butikker i

Vis nærmeste bokhandel til min posisjon
Ikke på lager:
Tilbake ×

Hent i bokhandel

Loading...

Adresse

Åpningstider

Vi holder av varen for deg i 2 virkedager.

×

Takk for din klikk og hent-ordre!

Vi har sendt deg en e-post med oversikt over hva du har bestilt. Du vil motta en SMS fra oss når vi har holdt av varen – normalt innen 1 time i åpningstiden. Varen må hentes innen to virkedager.

Adresse:

By:

Postnummer:

Telefonnummer:

Åpningstider:

×

Butikker nærmest din lokasjon:

Loading...

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.