Alle mine demoner

noveller

E-bok
Bokmål
4 stars
4 av 5 stjerner (16)
Alle mine demoner
Alle mine demoner
  • Forfatter: Nikolaj Frobenius
  • Format: E-bok
  • Språk: Bokmål
  • Forlag/Utgiver: Gyldendal
  • EAN: 9788205496583
  • Kom i salg: 29. sep. 2016
  • Utgivelsesår: 2016
  • Filformat: EPUB
  • Emnekategori: Moderne litteratur, Noveller
Se flere produktegenskaper
199,-

Format

Kjøp på nett

E-bok. Ingen angrerett. Etter kjøp laster du ned e-boka til lesebrett eller app fra siden Mine e-bøker. Mobil/nettbrett: Last ned til appen du foretrekker, f.eks. iBooks (iPhone/iPad) eller Bluefire (Android).
Infernalsk, dystert og kraftfullt.
En familiefar har alvorlige nabo-problemer. En kjæreste føler seg som død. En flyktning mister hukommelsen. En rusmisbruker hyller rusen. En ung mann er livredd for å sove. En skiløper mister besinnelsen.  Fortellingene i Alle mine demoner tar ofte utgangspunkt i helt hverdagslige situasjoner, men raskt begynner tilværelsens skjøre fasader å slå sprekker. Uhyggen pipler fram. Idyllen blir grotesk. Tilsynelatende vennlighet blir til språklig og fysisk vold. I sin første novellesamling retter Nikolaj Frobenius blikket mot de paradoksene som går som en understrøm i menneskenes liv i det velregulerte moderne Norge, og bretter ut enkeltmenneskets uro i en kraftfull fortellerstil.Anmelderne mener:
«... forfatteren er en mester når det gjelder å vende en tilsynelatende normaltilstand til noe ganske annet (...) Eller han viser med eleganse og klokskap hvilke motsetningsfylte følelser som vaker under overflaten i oss alle (...) Alle mine demoner viser en formbevisst og stilsikker forfatter, som uredd kaster seg inn i mørke rom, og uten blygsel gir leseren den store skjelven.»
Turid Larsen, Dagsavisenterningkast5_logo
«Novellene er krystallklare, hverdagslige, og samtidig foruroligende uavklarte. (...) Alle mine demoner er interessant, stram og velformulert. Boka belyser skavanker både i individet og fellesskapet og oppleves som oksygentilførsel i en ellers navlebeskuende tid.»
Maya Troberg Djuve, Dagbladet
«Det er deilig med en forfatter som ikke gir oss det opplagte, men det mangetydige og uavklarte. Årets bok fra norske Nikolaj Frobenius er ikke mindre urovekkende enn hans forrige roman.»
Valerie Kubens, Fædrelandsvennen
«Nikolaj Frobenius debuterer som novelleforfatter med stramme og komplekse fortellinger om menneskers skyggesider. (...) ­Frobenius skildrer makabre scener i flere av novellene, men det er i de hverdagslige og tilsynelatende normale situasjonene at han briljerer.»
Mari Reinholt Aas, Vårt Land
4 stars
4 av 5 stjerner (16) 4 0 5 16
5 stars
63%
4 stars
19%
3 stars
19%
2 stars
0%
1 stars
0%

Kilde: bokelskere.no. Terningkast 5 og 6 er slått sammen til 5 stjerner. Se lesernes omtaler av denne boka.