Bergeners

Pocket
Bokmål
5 stars
5 av 5 stjerner (64)
Gyldendal pocket
Bergeners
Bergeners
 • Forfatter: Tomas Espedal
 • Format: Pocket
 • Antall sider: 152
 • Språk: Bokmål
 • Forlag/Utgiver: Gyldendal Norsk Forlag AS
 • Nivå: Voksen
 • Serienavn: Gyldendal pocket
 • EAN: 9788205463486
 • Kom i salg: 20. jun. 2014
 • Utgivelsesår: 2014
 • Andre medvirkende: Espedal, Tomas (for)
 • Utgave nr.: 2
 • Emnekategori: Moderne litteratur
Se flere produktegenskaper
Tilbudspris 187,- Ordinær pris 199,-

Format

Hent i butikk

Sjekk beholdning i din bokhandel.

Reserver, vent på SMS og hent om en time.

Kjøp på nett

Sendes innen 1-2 virkedager
En bok om Bergen, og om livet, slik ingen andre enn Tomas Espedal kunne skrive den. 
Beretningen begynner i New York City, på det lekre Standard Hotel, og ender på Askanischer Hof i Berlin, et hotell som nok har sett bedre dager. Mellom verdensbyene er Bergen. Bergens gateløp og hus, og menneskene som går i dem og bor i dem. Med James Joyces Dubliners som diskré kunstnerisk reiseledsager går Tomas Espedal gatelangs i sin hjemby. Han noterer, reflekterer, skriver dagbok og tegner portretter av byen og menneskene der. Han skriver fortellinger og noveller, møter forfatterkolleger og andre bergensere. Han hører anekdoter og skriver brev. Han lengter ut, og han lengter hjem.Nominert til Nordisk Råds litteraturpris.
«Språket er, som i alle hans andre bøker, magisk. Det er et uimotståelig driv, en inderlighet i språket, som får alt som fortelles til å fremstå som dirrende viktig.»
Brynjulf Jung Tjønn, VG
«Det espedalske er eit totalprosjekt, der utforskinga av verda og av livet blir gjenstand for refleksjon og deretter omdanna til litteratur så å seie framfor augene på lesaren og det på ein så tilforlateleg måte at ein kan tru at boka er eit vindauge inn mot forfattarens inste indre.»
Marta Norheim, NRK
«Alt blir poetisert og forskjønnet på espedalsk vis, hardnakket mytologiserende, tiltalende på en sær, utidsmessig måte.»
Tom Egil Hverven, Klassekampen
«Han kan skrive. Ordentlige setninger med god klang, i nesten alle sjangere. Avsnitt som flyter, komposisjon som gir mening. Språk som tidvis glitrer, eller i hvert fall alltid har noe ekstra ved seg, noe som gjør det til mer enn bare tekst. Til litteratur.»
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen
«Han skriver ukunstlet om de største ting, sorgen, tabet, døden, kærligheden. Langsomheden. Men han løfter også blikket, søger ud i sin vide intellektuelle horisont, giver perspektiv. (...) Espedal formår fuldstændig ubesværet og uprætentiøst at være meget norsk og meget international på én gang, også det gør ham så indtagende.»
Bjørn Bredal, Politiken
«Stilistisk er man ikke et øjeblik i tvivl om, at man befinder sig i en ny bog af Tomas Espedal. Han er så meget sin egen stil, at han sætter sin helt egen mægtige standard for, hvad god litteratur er. Der er Espedal, og så er der alle de andre. I det øjeblik man læser ham, er han suverænen, er han den, der ejer definitionsretten til,hvordan man gør ens eget liv til litteratur. (...) 152 siders konsekvent prosa. Let og legende og som en lang sjælerejse. Jeg havde slet ikke lyst til at slippe Espedal igen. Hvad skal jeg sige andet, end at han må være en favorit til årets Nordisk Råds Litteraturpris.»
Peter Nielsen, Information
«Till allt detta är Bergensare en osedvanligt vacker och allvarlig utsaga om kärlek. Tomas Espedal är helt enkelt en storartat vital författare och jag önskar honom ­läsare och Nordiska rådets litteraturpris flera gånger om.»
Barbro Westling, Aftonbladet
5 stars
5 av 5 stjerner (64) 5 0 5 64
5 stars
66%
4 stars
22%
3 stars
11%
2 stars
2%
1 stars
0%

Kilde: bokelskere.no. Terningkast 5 og 6 er slått sammen til 5 stjerner. Se lesernes omtaler av denne boka.


×

Finn butikken du ønsker å hente i:

Loading...
Vis nærmeste bokhandel til min posisjon

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.

×

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.

Butikker i

Vis nærmeste bokhandel til min posisjon
Ikke på lager:
Tilbake ×

Hent i bokhandel

Loading...

Adresse

Åpningstider

Vi holder av varen for deg i 2 virkedager.

×

Takk for din klikk og hent-ordre!

Vi har sendt deg en e-post med oversikt over hva du har bestilt. Du vil motta en SMS fra oss når vi har holdt av varen – normalt innen 1 time i åpningstiden. Varen må hentes innen to virkedager.

Adresse:

By:

Postnummer:

Telefonnummer:

Åpningstider:

×

Butikker nærmest din lokasjon:

Loading...

Varen er dessverre ikke tilgjengelig i noen av våre bokhandler.