De udødelige

roman

E-bok
Bokmål
4 stars
4 av 5 stjerner (58)
De udødelige
De udødelige
  • Forfatter: Ketil Bjørnstad
  • Format: E-bok
  • Språk: Bokmål
  • Forlag/Utgiver: Aschehoug
  • EAN: 9788203199844
  • Kom i salg: 10. okt. 2011
  • Utgivelsesår: 2011
  • Filformat: EPUB
  • Emnekategori: Moderne litteratur
Se flere produktegenskaper
149,-

Format

Kjøp på nett

E-bok. Ingen angrerett. Etter kjøp laster du ned e-boka til lesebrett eller app fra siden Mine e-bøker. Mobil/nettbrett: Last ned til appen du foretrekker, f.eks. iBooks (iPhone/iPad) eller Bluefire (Android).
Allmennlege Thomas Brenner nærmer seg 60 år. Han bor i Holmenkollåsen sammen med sin kone Elisabeth og deres 20-årige datter Anikken. Både Anniken og søsteren Line er nokså hjelpeløse og uselvstendige. Thomas' gamle svigerforeldre bor i etasjen over og krever mye, og hans egne foreldre begynner å bli pleietrengende. Jobben krever sitt, og Thomas selv føler seg heller ikke frisk. Dessuten bekymrer han seg for sin kones nær forestående 60-årsfeiring. Det skal bli stor fest som skal etterfølges av en tur til Chicago for ham, Elisabeth og døtrene.
Livet strammer seg til for Thomas Brenner - og det blir ikke enklere da han kjenner en kul i det ene brystet til Elisabeth. Riktignok er han lege, men han vegrer seg for å spørre sin egen kone om hun også har kjent kulen.


De udødelige er en samtidsskildring av et vanlig liv, men rommer også et gjenkjennelig tema som er lite berørt i norsk skjønnlitteratur: En mann på vei mot alderdommen, med omsorgsansvar for både foreldre og barn, samtidig som hans egne problemer tårner seg opp.


Bjørnstad byr på innsikt og klokskap, ironi og humor. (...) et skarpt og presist bilde av norsk velberget virkelighet på begynnelsen av det 21. århundre.
Turid Larsen, Dagsavisen

Han fortjener både takk og ros. For mens en bok med sin tekst er en uforanderlig størrelse der den står i hyllen, oppstår den potensielt til et nytt og unikt liv for hver ny leser. (...) «De udødelige» går uoppstyltet inn i en samtid med økende befolkning.
Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

Mange lesere i femti-sekstiårsalderen vil kjenne seg igjen i Bjørnstads samtidsroman. 'De udødelige' rommer drama og samfunnskritikk. Bjørnstad har et konservativt, men lettlest språk. Samtidsromanen griper denne leser fra første side, og holder grepet fram til siste punktum.
Liv Romsås Bekkelund, Oppland Arbeiderblad
4 stars
4 av 5 stjerner (58) 4 0 5 58
5 stars
50%
4 stars
40%
3 stars
10%
2 stars
0%
1 stars
0%

Kilde: bokelskere.no. Terningkast 5 og 6 er slått sammen til 5 stjerner. Se lesernes omtaler av denne boka.