Dette har jeg aldri fortalt til noen

noveller

E-bok
Bokmål
5 stars
5 av 5 stjerner (36)
Dette har jeg aldri fortalt til noen
Dette har jeg aldri fortalt til noen
  • Forfatter: Maria Kjos Fonn
  • Format: E-bok
  • Språk: Bokmål
  • Forlag/Utgiver: Aschehoug
  • EAN: 9788203358258
  • Kom i salg: 19. aug. 2014
  • Utgivelsesår: 2014
  • Filformat: EPUB
  • Emnekategori: Moderne litteratur, Noveller
Se flere produktegenskaper
159,-

Format

Kjøp på nett

E-bok. Ingen angrerett. Etter kjøp laster du ned e-boka til lesebrett eller app fra siden Mine e-bøker. Mobil/nettbrett: Last ned til appen du foretrekker, f.eks. iBooks (iPhone/iPad) eller Bluefire (Android).
I novellesamlingen Dette har jeg aldri fortalt til noen er ingen innenfor, ingen har funnet sin plass, ingen forstår de sosiale lovene det er vanlig å følge. Her møter vi unge mennesker med mye fortid og lite framtid, som alltid ødelegger for seg selv eller andre.
Hver novelle inneholder situasjoner der hovedpersonene blir stilt til veggs. De blir krenket, de blir brukt, de gjør sitt eget ubehag til andres straff, og de andres straff til egen avgrunn. Men mest av alt søker de etter en forståelse og kjærlighet som ingen er villige til å gi dem, aller minst dem selv.
Novellene til Maria Kjos Fonn inneholder en rå og brutal virkelighet, og hovedpersonenes selvdestruktive, såre og iblant sykelige atferd er gjengitt hensynsløst, presist og usentimentalt. Dette er patologisk realisme med vidd. Maria Kjos Fonn klinker til med rå noveller og svart humor fra en ny generasjon. (...) Maria Kjos Fonn står frem som et fortellertalent med sans for direkte tale. (...) Hun intensiverer norsk oppvekstskildring og skittenrealisme og kan komme til å hevde seg i sporet etter folk som Lars Saabye Christensen, Jonny Halberg og Cecilie Løveid.
Susanne Hedemann Hiorth, Dagens Næringsliv

Dette har jeg aldri fortalt til noen består av syv korte og stilsikre historier, som alle inneholder hemmeligheter få ville delt med andre. (...) De beste novellene viser et stort forfattertalent. Åpningshistorien, «Edel», er et prakteksempel på en vellykket novelle. (...) det er ingen tvil om at Kjos Fonn virkelig har noe å fare med.
Brynjulf Jung Tjønn, VG

Maria Kjos Fonn har skrevet et knippe tekster som overrasker og utfordrer. (...) Med novellene sine får Fonn godt fram det både intenst sårbare og hensynsløse ved ungdommens, eller den unge voksnes, blikk på verden. Det er godt skrevet.
Kristin Buvik Sivertsen, Dagsavisen

Sterk og utfordrende debut (...) I novellesamlingen 'Dette har jeg aldri fortalt til noen' serverer debutanten Maria Kjos Fonn sju språklig og tematisk sterke og uparfymerte tekster, som i hovedsak har et kvinnelig blikkpunkt og ofte handler om kvinners raseri og brutalitet versus deres usikkerhet, sårbarhet og (manglende) omsorgsevne.
Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

Sterk debut med nådeløse noveller. Maria Kjos Fonns debutnoveller setter en støkk i leseren. På overflaten ligner Maria Kjos Fonns novellesamling en klassisk debutbok (...) Men så fort man begir seg inn i hennes verden, skjønner man at man har å gjøre med et fortellertalent utenom det vanlige.
Ellen Sofie Lauritzen, Aftenposten

Krafta hos Maria Kjos Fonn er balansen mellom noko ømt noko brutalt i skildringa av einskildmenneskes frykt, desperasjon eller kjensle av utanforskap. Både i tematikk, form og skrivemåte demonstrerer debutanten styrken sin som novellist og plasserer seg fint sjølvsikkert i samtidsnovelletradisjonen med si kledeleg røyst.
Margunn Vikingstad, Morgenbladet
5 stars
5 av 5 stjerner (36) 5 0 5 36
5 stars
69%
4 stars
22%
3 stars
6%
2 stars
3%
1 stars
0%

Kilde: bokelskere.no. Terningkast 5 og 6 er slått sammen til 5 stjerner. Se lesernes omtaler av denne boka.