Forestillinger om et hjem

roman

E-bok
Bokmål
4 stars
4 av 5 stjerner (10)
Forestillinger om et hjem
Forestillinger om et hjem
  • Forfatter: Linn Rottem
  • Format: E-bok
  • Språk: Bokmål
  • Forlag/Utgiver: Aschehoug
  • EAN: 9788203354595
  • Kom i salg: 14. mar. 2013
  • Utgivelsesår: 2013
  • Filformat: EPUB
  • Emnekategori: Moderne litteratur
Se flere produktegenskaper
159,-

Format

Kjøp på nett

E-bok. Ingen angrerett. Etter kjøp laster du ned e-boka til lesebrett eller app fra siden Mine e-bøker. Mobil/nettbrett: Last ned til appen du foretrekker, f.eks. iBooks (iPhone/iPad) eller Bluefire (Android).
En foruroligende fortelling om å ville gjøre det rette når ingen valg fremstår som riktige - og om å leve side om side med et menneske som har mistet seg selv.

Familielivet til skuespilleren Hallvard, forlagsredaktøren Sara og deres 15 år gamle datter Agnes blir brått endret da Sara havner i en bilulykke og våkner fra koma med en alvorlig hjerneskade. Til tross for at Sara er uten språk og fullstendig pleietrengende, insisterer Hallvard på at hun skal bo hjemme. Romanen følger far og datter i forsøket på å skape en ny hverdag. Men kan de gjøre Saras liv meningsfylt? Og i så fall, for hvem? Om Forestillinger om et hjem:

Debut uten dødpunkter. Linn Rottems debutroman er en hyllest til skrivekunsten! Når leste jeg sist en så formsikker og språklig elegant debut?
Brynjulf Jung Tjønn, VG (terningkast 5)

Flott blikk for mennesker. Debutromaner er ikke alltid så rike på varme og raushet som denne ... en lett tilgjengelig roman om komplekse problemstillinger.
Vidar Kvalshaug, Aftenposten

Det er) på komposisjonsnivå denne romanen viser sin virkelige styrke. Her skriver Rottem fram en ubehagelig undertekst med en kløkt som vitner om en stødig forfatterhånd.
Bjørn Ivar Fyksen, Klassekampen

Linn Rottem har skrevet en tankevekkende og troverdig roman om den vanskelige hverdagen etter at grunnvollene i livet er rokket ved. Hun skildrer sorgreaksjonene på en gjenkjennelig og fintfølende måte, noe som gjør det til en gripende leseopplevelse.
Mari Reinholt Aas, Vårt Land

'Forestillinger om et hjem' er ein språkleg sikker, formsterk og innsiktsfull debutroman om korleis ein kan gjennomleve ei stor sorg. ... (romanen gir) eit innsiktsfullt, til tider ubehageleg og jamt over usedvanleg formsterkt bilde av ein familie som prøver å stå oppreist etter eit stort tap.
Margunn Vikingstad, Dag og Tid

Følelsen av å være totalt hjelpeløs blir så godt beskrevet at leseren lar seg rive med helt til siste side. ... Alt i alt leverer Linn Rottem en solid debutbok som er verdt å sjekke ut. Hun takler vanskelige og store temaer på en levende og engasjerende måte, og forhåpentligvis er ikke dette siste det siste vi får høre fra henne.
Kristian Wikborg Wiese, Natt & Dag

Stilsikker beretning om en familie som rammes av en katastrofe. Linn Rottem overbeviser både gjennom den språklige turneringen av stoffet og gjennom sin psykologiske teft.
Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

... eit litterært talent utanom det vanlege.
Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen
4 stars
4 av 5 stjerner (10) 4 0 5 10
5 stars
50%
4 stars
40%
3 stars
10%
2 stars
0%
1 stars
0%

Kilde: bokelskere.no. Terningkast 5 og 6 er slått sammen til 5 stjerner. Se lesernes omtaler av denne boka.