Søndager i august

E-bok
Bokmål
4 stars
4 av 5 stjerner (37)
Søndager i august
Søndager i august
  • Forfatter: Patrick Modiano
  • Format: E-bok
  • Språk: Bokmål
  • Forlag/Utgiver: Cappelen Damm
  • EAN: 9788202480059
  • Kom i salg: 26. nov. 2014
  • Utgivelsesår: 2014
  • Filformat: EPUB
  • Emnekategori: Moderne litteratur, Skjønnlitteratur som er oversatt
Se flere produktegenskaper
179,-

Format

Kjøp på nett

E-bok. Ingen angrerett. Etter kjøp laster du ned e-boka til lesebrett eller app fra siden Mine e-bøker. Mobil/nettbrett: Last ned til appen du foretrekker, f.eks. iBooks (iPhone/iPad) eller Bluefire (Android).
Nice i regn. En stor diamant. Et ungt par. En forsvinning. Det er dette som danner utgangspunktet for fortellingen i Patrick Modianos Søndager i august. Det er høst, snart vinter, i Nice. Jean bor i et nedslitt hybelhus, og er i ferd med å miste jobben på et bilverksted. Gjennom hans refleksjoner, minner og erindringer får vi innblikk i en dramatisk historie etter hvert som han forsøker å få klarhet i hva som har skjedd, hvorfor han er der han er og hvor han er på vei.

Den vemodige, mystiske parisertåkens dikter, har Patrick Modiano blitt omtalt som. Det er en treffende karakteristikk. Modianos personer er lett gjennomsiktige, nesten uhåndgripelige. Det er mer steminger enn handlinger som skildres. Allikevel ligger det en dramatisk historie skjult under overflaten.
I den både lettleste, elegante og spennende boken Søndagene i august, i Cappelens PAN-serie, trekker han leseren med, skritt for skritt gjennom gatene, fra fortellingens overflate innover mot kjernen … Modiano er en mesterlig skildrer av stemninger.

Sissel Lange-Nielsen, Aftenposten
Et foruroligende isfjell av en roman - denne lille bok - der de ni tiendeler som ligger under som en mørk anelse blir viktigere enn det som blir fortalt.

John Stanghelle, Vårt Land
En roman om Kjærligheten og Livet.

jos, Dagen
Modiano makter å skape en særegen, fortettet atmosfære som gjør bøkene hans svært fascinerende å lese.

Torbjørn Trysnes, Fædrelandsvennen
Et nytt, neddempet mareritt signert Modiano. en skinnende hvit prosa, med en fallgruve i hver eneste setning!

Le Nouvel Observateur
Jean følte at han og Sylvia hadde vevd et edderkoppnett som de ville fange noen i. Men i virkeligheten ble han selv fanget i det, og det er Modiano som, fra roman til roman, vever, ved at han trekker inn løse tråder fra helt forskjellige steder - Drieu la Rochelle, Camus, nouveau roman, detektivromaner og filmer - men han vever sitt eget helt fine nett.

Nicole Irving, TLS
4 stars
4 av 5 stjerner (37) 4 0 5 37
5 stars
43%
4 stars
43%
3 stars
14%
2 stars
0%
1 stars
0%

Kilde: bokelskere.no. Terningkast 5 og 6 er slått sammen til 5 stjerner. Se lesernes omtaler av denne boka.