Sub rosa

roman

E-bok
Bokmål
5 stars
5 av 5 stjerner (2)
Sub rosa
Sub rosa
  • Forfatter: Demian Vitanza
  • Format: E-bok
  • Språk: Bokmål
  • Forlag/Utgiver: Aschehoug
  • EAN: 9788203358203
  • Kom i salg: 10. sep. 2014
  • Utgivelsesår: 2014
  • Filformat: EPUB
  • Emnekategori: Moderne litteratur
Se flere produktegenskaper
159,-

Format

Kjøp på nett

E-bok. Ingen angrerett. Etter kjøp laster du ned e-boka til lesebrett eller app fra siden Mine e-bøker. Mobil/nettbrett: Last ned til appen du foretrekker, f.eks. iBooks (iPhone/iPad) eller Bluefire (Android).
Demian Vitanza kommer med sin andre roman. Karakterene han skriver om, er like rotløse som ham selv.

Sub Rosa er en roman med to fortellinger som begynner på hver sin ende av boka og møtes på midten. Bokomslaget er likt på begge sider, men de to fortellingene er svært forskjellige.
Den ene forteller om en mann som nettopp er kommet ut av fengsel. Han har sittet inne for uaktsomt drap på sin mor. Han leter etter nye muligheter og et nytt liv, men jobbannonsene i avisen minner til forveksling om dødsannonser.
I den andre historien våkner en mann i en myr, uten å vite hvordan han har kommet dit. Han leter etter veien tilbake til byen, men alt han finner er et lite gårdstun i et søkk, hvor det bor en gammel dame.
De to fortellingene finner slektskap i den samme hjemløsheten og en pervertert søken etter en morsfigur. To fortellinger møtes på midten i original og eksperimenterende roman. (...) På sitt beste er «Sub Rosa» (...) en nervepirrende og intens fortelling som etterlater leseren med flere spørsmål enn svar, og som står i stil til hemmelighetene bokens tittel antyder.
Kristian Wiborg Wiese, Dagsavisen

Litterært mareritt. 2014s nifseste roman? Det er ikke tilrådelig å gå til Demian Vitanza hvis formålet er å kose seg med en god bok, som det heter. Men hvis man nå likevel vil ha en god bok, gjør Vitanza mer enn nytten.
Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

Den uforutsigbare og noe udefinerbare uhyggen skaper samtidig driv og progresjon, Vitanza skriver begge disse historiene fram på en måte som gjør boka vanskelig å legge bort - det finnes ikke dødpunkter i romanen.
Lena Ramberg, bokmerker.org
5 stars
5 av 5 stjerner (2) 5 0 5 2
5 stars
100%
4 stars
0%
3 stars
0%
2 stars
0%
1 stars
0%

Kilde: bokelskere.no. Terningkast 5 og 6 er slått sammen til 5 stjerner. Se lesernes omtaler av denne boka.