Boken tilbyr basiskunnskap til sykepleiere om ernæringsbehovet hos syke og friske, unge og gamle mennesker. Den har tre hoveddeler: Generell ernæring om matvarer og næringsstoffer, Forebyggende ernæri Denne fjerdeutgaven er gjennomgående oppdatert og revidert både når det gjelder nye forskningsresultater og emner i norsk ernæringspolitisk debatt.I tillegg til litteraturreferanser i hvert kapittel er boken supplert med henvisninger til aktuell ernæringsinformasjon på internett, og boken inneholder en fyldig oversikt over aktuelle nettadresser inndelt i emner.Sykepleierens ernæringsbok tilbyr den basiskunnskap sykepleieren trenger for å ivareta ernæringsbehovet hos gamle og unge, syke og friske mennesker. Det er en jordnær og praktisk rettet bruksbok som er aktuell både for sykepleierstudenter og sykepleiere i alle deler av helsetjenesten. Boken har tre hoveddeler:- Generell ernæring handler om måltider, matvarer, og næringsstoffer.- Forebyggende ernæring handler om