Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Finansielle kriser og resesjoner

E-bok
Bokmål
Finansielle kriser og resesjoner
Finansielle kriser og resesjoner
  • Innbinding: E-bok
  • Forfatter: Jens Henrik Larsen
  • Språk: Bokmål
  • Forlag/Utgiver: Cappelen Damm akademisk
  • EAN: 9788202501730
  • Kom i salg: 1. jun. 2016
  • Utgivelsesår: 2016
  • Filformat (E-bok): EPUB
  • Emnekategori: Økonomiske og finansielle kriser og katastrofer
Se flere produktegenskaper
309,-

Format

Kjøp på nett

E-bok. Ingen angrerett. Etter kjøp laster du ned e-boka til lesebrett eller app fra siden Mine e-bøker. Mobil/nettbrett: Last ned til appen du foretrekker, f.eks. iBooks (iPhone/iPad) eller Bluefire (Android).
Finanskrisen fra 2007 er den største og mest omfattende økonomiske krisen verden har sett siden den store depresjonen i 1930-årene.


Finansielle kriser og resesjoner ser nærmere på hvordan finanskriser kan oppstå, og hvordan de påvirker samfunnene rundt seg. Boken er et must for alle som ønsker et faglig og grundig innblikk i finanskriser gjennom historien. Den er også velegnet for studenter innenfor finans, økonomi, statsvitenskap og historie og for praktikere som arbeider med internasjonale og økonomiske problemstillinger.


Boken gjennomgår utviklingen av finanskriser siden 1800-tallet og behandler ulike typer kriser, slik som staters mislighold av utenlandsgjeld og innenlandsgjeld, bankkriser, inflasjonskriser og valutakriser. Den gir også en grundig analyse av noen av de mest alvorlige krisene i nyere historie:den store depresjonen
bankkrisen i Norge i 1980- og 1990-årene
Japans tapte tiår
asiakrisen
krisene i Latin-Amerika
finanskrisen fra 2007

Bokens siste del, som gir et dypdykk i finanskrisen fra 2007, tar for seg ubalanser i verdensøkonomien, USAs finans- og pengepolitikk, finansnæringens rolle under krisen, boligboble og økonomisk utvikling.


Sagt om boken:

«Denne boken gir en god innføring i hvordan finansielle kriser og økonomiske tilbakeslag oppstår. Bruken av historiske eksempler tydeliggjør og forsterke en lærerik analyse.
Ola Honningdal Grytten, professor ved Norges Handelshøyskole

«Interessant og lettlest om finansielle kriser. Men skremmende også - når kommer den neste?»
Arne Jon Isachsen, professor ved Handelshøyskolen BI

«Boken er høyaktuell med tanke på de utfordringene man ser i eurosonen, og forfatteren diskuterer svært viktige problemstillinger som både økonomer og ikke-økonomer vil finne fascinerende»
Erling Røed Larsen, professor ved Handelshøyskolen BI fra bokens forord

«Makroøkonomiske og finansielle kriser har et gjensidig samspill som ikke er fullstendi
Flere av samme forfatter