Jakten på Sigurd Jorsalfare

E-bok
Bokmål
5 stars
5 av 5 stjerner (20)
Jakten på Sigurd Jorsalfare
Jakten på Sigurd Jorsalfare
  • Forfatter: Øystein Morten
  • Format: E-bok
  • Språk: Bokmål
  • Forlag/Utgiver: Spartacus
  • EAN: 9788243009400
  • Kom i salg: 11. feb. 2015
  • Utgivelsesår: 2015
  • Filformat: EPUB
  • Emnekategori: Europeisk historie
Se flere produktegenskaper
149,-

Format

Kjøp på nett

E-bok. Ingen angrerett. Etter kjøp laster du ned e-boka til lesebrett eller app fra siden Mine e-bøker. Mobil/nettbrett: Last ned til appen du foretrekker, f.eks. iBooks (iPhone/iPad) eller Bluefire (Android).
Sigurd Jorsalfare var den første europeiske kongen som vervet seg til korstogene. Historiene om hans fryktløshet og mange seire har gjort ham til en av de fremste helteskikkelsene våre. I 1108 ledet han som attenåring 60 skip ut fra Bergen, på vei mot Jerusalem. Øystein Morten har reist i hans fotspor, på jakt etter et sannere bilde av sagakongen.

Fortellingen starter med at hodeskallen til Sigurd Jorsalfare tas ut fra det kongelige gravmausoleet på Akershus festning. Kan dagens rettsmedisinske metoder forandre historien? Kan vi komme nærmere kongens personlighet?

Øystein Morten prøver å rekonstruere stiene Jorsalfare vandret og slagene han kjempet. Et av de mest spektakulære slagene skjedde i en fjellhule på den spanske øya Formentera, hvor forfatteren klatrer i revner og stup for å fatte hvordan Sigurd kunne overmanne fienden ved hjelp av skip, hundre meter over havet.

Tre år etter at han forlot Bergen, vender Sigurd Jorsalfare hjem, men alle skipene er borte, og kongen selv - er han blitt gal?
Øystein Morten levendegjør de norske og utenlandske kildene om Sigurd og setter dem inn i en helt ny sammenheng.

Dette er historiefortelling på sitt mest spennende!
Øystein Morten (f. 1973) er religionshistoriker fra universitetet i Oslo og forfatter.
Han har tidligere vært distriktskonservator i Vest-Telemark. For bøkene Stavkyrkja i Eidsborg. Ein biografi (2008), Magnus den gode (2011) og Jakten på Olav den hellige (2013) har han fått svært gode kritikker.
5 stars
5 av 5 stjerner (20) 5 0 5 20
5 stars
75%
4 stars
15%
3 stars
10%
2 stars
0%
1 stars
0%

Kilde: bokelskere.no. Terningkast 5 og 6 er slått sammen til 5 stjerner. Se lesernes omtaler av denne boka.