GRATIS frakt på alle varer ut oktober! Les mer her

Mannen på snorloftet

om skitne penger, svindel og bedrag

E-bok
Bokmål
Mannen på snorloftet
Mannen på snorloftet
  • Forfatter: Øystein Bjørge
  • Innbinding: E-bok
  • Språk: Bokmål
  • Forlag/Utgiver: Aventura
  • EAN: 9788230347188
  • Kom i salg: 23. nov. 2020
  • Utgivelsesår: 2020
  • Filformat (E-bok): EPUB
Se flere produktegenskaper
148,-

Format

Kjøp på nett

E-bok. Ingen angrerett. Etter kjøp laster du ned e-boka til lesebrett eller app fra siden Mine e-bøker. Mobil/nettbrett: Last ned til appen du foretrekker, f.eks. iBooks (iPhone/iPad) eller Bluefire (Android).
Mye vil ha mere, fanden vil ha flere: Bli med inn i en verden der grådighet og pengebegjær overtar styringen.
Bokens nåtid er fra slutten av 1900-tallet, men den tar oss også tilbake til dramatiske begivenheter som faktisk skjedde 20 - 30 år tidligere: Det som ble betegnet som århundrets svindel da supertankeren Salem ble senket, sementskandalen i Nigeria og storstilt smugling av kakao og diamanter i Ghana og Liberia. Da forfatteren arbeidet i Vest-Afrika på 1970-tallet kunne han observere disse begivenhetene på nært hold. Her fortelles det om hvordan korrupte myndigheter ga skrupuløse operatører fritt spillerom. «Mannen på snorloftet» var en slik operatør og han etterlot seg en enorm formue.

Hovedpersonene i bokens nåtid er næringslivsjournalisten Erik Hammer som har en personlig konkurs hengende over hodet og hans tyske onkel, Herbert Wachter, en aldrende politimann med et plettfritt rulleblad. Hans uklanderlige moral blir satt på prøve da en større pengesum helt uventet dukker opp. Han består ikke prøven og begår et «uskyldig underslag». Erik Hammer «lukter» større penger der ute et sted og jakten på formuen til «mannen på snorloftet» starter. De blir nå trukket inn i et nett av intriger ingen av dem klarer å håndtere. Til slutt står det om livet. Hvis man i denne boken søker etter helter vil man lete forgjeves. Her finnes ingen. Store penger setter moralen på prøve i denne thrilleren som handler om hva som skjer når grådighet og pengebegjær tar kontrollen over mennesket.