Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Eksepsjonelle og dobbelteksepsjonelle elever

begavede elever og begavede elever med lærevansker

E-bok
Bokmål
Eksepsjonelle og dobbelteksepsjonelle elever
Eksepsjonelle og dobbelteksepsjonelle elever
  • Innbinding: E-bok
  • Forfatter: Branca Lie
  • Språk: Bokmål
  • Forlag/Utgiver: Cappelen Damm akademisk
  • Serienummer: 2
  • EAN: 9788202452704
  • Kom i salg: 15. mai 2014
  • Utgivelsesår: 2014
  • Filformat (E-bok): EPUB
Se flere produktegenskaper
269,-

Format

Kjøp på nett

E-bok. Ingen angrerett. Etter kjøp laster du ned e-boka til lesebrett eller app fra siden Mine e-bøker. Mobil/nettbrett: Last ned til appen du foretrekker, f.eks. iBooks (iPhone/iPad) eller Bluefire (Android).


Boka gir en grundig beskrivelse av begavede elever med lærevansker - et felt som er ukjent i norsk pedagogisk/psykologisk praksis og utdanningsforskning, noe som gjør at boka er unik i sitt slag.

Den har et spesielt fokus på grunnskoleelever og gir svar på noen problemstillinger som forskere, pedagoger, psykologer og lærere er opptatt av, f.eks.:

*Hvordan identifiserer vi eksepsjonelle og dobbelteksepsjonelle elever, og hvorfor er det så viktig å oppdage (identifisere) dem?

* Hvordan skal vi undervise begavede elever og begavede elever med lærevansker?

* Hvilke faktorer kan bidra til videre utvikling av begavelsen hos disse elevene?Boka er basert på forfatters forskning og undervisning innen feltet og den presenter en grundig innføring i hvem eksepsjonelle og dobbelteksepsjonelle elever er, og hva nyere forskning sier om disse elevene. Det gis en beskrivelse av caser som gjelder begavede elever med dysleksi og begavede elever med ADHD. Budskapet i denne boka er at begavede elever med lærevansker (dobbelteksepsjonelle elever) ikke er funksjonshemmede elever, men «different learners», og at det må rettes fokus på disse elevene i det norske skolesamfunnet.Målgruppa for boka er studenter i psykologisk, spesialpedagogisk og pedagogisk utdanning og lærere på ulike nivåer i utdanningssystemet. Dessuten fagfolk som jobber med elever i ulike pedagogiske miljøer, sosialrådgivere og PPT. Den kan også være av interesse for foreldre som vil forstå bedre begavelsen og vanskene hos sine barn.