Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Forestillinger

roman

E-bok
Bokmål
Forestillinger
Forestillinger
  • Innbinding: E-bok
  • Forfatter: Morten Borgersen
  • Språk: Bokmål
  • Forlag/Utgiver: Vigmostad Bjørke
  • Serienummer: 2
  • EAN: 9788241910296
  • Kom i salg: 4. mar. 2014
  • Utgivelsesår: 2014
  • Filformat (E-bok): EPUB
  • Emnekategori: Moderne litteratur
Se flere produktegenskaper
149,-

Format

Kjøp på nett

E-bok. Ingen angrerett. Etter kjøp laster du ned e-boka til lesebrett eller app fra siden Mine e-bøker. Mobil/nettbrett: Last ned til appen du foretrekker, f.eks. iBooks (iPhone/iPad) eller Bluefire (Android).
En roman om en ung skuespiller som ser tilbake på livet sitt. Henrik er syk og har reist til huset sitt på landet, huset etter bestefaren. Han går gjennom gamle minner: papirer, brev, fotografier og utklipp fra et kort, men intenst liv. Han kaster og brenner alt som i en slags renselsesakt. Slik får han kontakt med sin egen historie igjen; sin seksuelle oppvåkning og rastløshet, møte med teatret og arbeidet der. To store kjærligheter finnes: Maria og Serge. Og en god del andre. Kanskje for mange? Homsepest, homokreft. Det er det de kaller det. Det er 1980-årene i Norge. Hvem er egentlig Henrik, når han kikker bak alle maskene sine? Når han setter seg foran speilet og lar rollen oppløse seg? Fortellingen fokuserer på de forestillinger om identitet vi har, og de roller vi velger å spille i våre egne liv. Om forfatteren: Morten Borgersen (f. 1950) debuterte i 2012 med romanen Jeg har arvet en mørk skog, til svært gode kritikker. Borgersen er norsk skuespiller og instruktør, og har tidligere vært teatersjef ved Teatret Vårt i Molde, Teater Ibsen i Skien og Den Nationale Scene i Bergen. Forestillinger er hans andre bok, fortalt med Borgersens særegne, poetiske stemme. Sagt om boken: TERNINGKAST 5 Min oppfordring er: les alle ordene, fra perm til perm. Helge Ottesen, Varden «Det viser en Morten Borgersen på sitt beste, en forfatter med sans for fine karakteristikker og dialoger, og evne til å skape temperatur i teksten.» Turid Larsen, Dagsavisen Sagt om Jeg har arvet en mørk skog: «Sidene blar seg nærmest videre av seg selv. En spesielt klok og moden debut.» Dagbladet «Sterkt om svik og fortielse. Skrevet om et stort alvor, men teksten er avdempet uten overtydeligheter. Hva som skal sies, og hva som skal forties, er til tider oppsiktsvekkende.» VG TERNINGKAST 6 «Skriver på en måte som gjør at jeg som leser blir sugd inn i teksten. Stiller i samme klasse som Saabye Christensen, Knausgård og Petterson.» Telemarksavisa «En nydelig liten bok som griper en rundt hjerterøttene.» Oppland Arbeiderblad «En intens og interessant fortelling.» Sandefjords blad «At Borgersen nå begir seg ut i romanskrivingens verden, er noe han så absolutt bør være bekjent av.» Kulturspeilet
Flere av samme forfatter