Abid Raja

Abid Raja

Abid RajaAbid Raja

Abid Raja, Foto: Venstre

Abid Raja (1975) er fra Oslo, med familiebakrunn fra Pakistan. Han er advokat, Venstre-politiker og tidligere kultur- og likestillingsminister i Solberg-regjeringen. Han er har tidligere stått bak Dialogmøtene og tenketanken Minotenk, som han etablerte i 2009. I den forbindelse gav han ut boken Dialog, som fikk mye oppmersomhet. I 2010 ble han tildelt Fritt Ord-prisen for sitt arbeid. 

I 2021 gav han ut boken Min skyld. Den ble en umiddelbar bestselger. Boken vakte mye omtale og fikk gode anmeldelser. Han mottok også bokhandlerprisen for den.

 

 

 

Min skyld

Tidligere kulturminister Abid Raja er blitt kalt breial, brautende, poserende og dominerende.

Hans liv har handlet mye om det motsatte: Om å skjule smertene og handikappet han ble født med, å skjule seg for volden og mobbingen – og å skjule kjærligheten til den han elsker. Skyldfølelsen hans – en blanding av skam og frykt, har hindret ham i å kjenne på de andre følelsene han som menneske er utstyrt med. Alt han har kjent, er et voldsomt sinne.

Da han som voksen oppsøkte en erfaren, kvinnelig psykolog for å få hjelp til å beherske temperamentet sitt, spurte hun: «Har du noen idé om hvor det sinnet kommer fra? Er det noe annet i livet ditt som du egentlig er sint for?»

Boken Min skyld, er den brutalt ærlige historien om Abid Rajas turbulente klassereise, hans mangeårige kamp for kjærligheten og den smertefulle frigjøringen fra skam, skyld og utenforskap.

Visning Rutenett Liste
per side
  • Mest solgt
  • Pris lav - høy
  • Bruk stigende rekkefølge

Bøker av Abid Raja

Oppdaterer... Oppdaterer...