Ann-Helén Laestadius

Ann-Helén Laestadius

Ann-Helén LaestadiusAnn-Helén Laestadius

Ann-Helén Laestadius (f. 1971) er forfatter og journalist, fra Kiruna i Sverige. Hun er av samisk og tornedalsk opprinnelse, to av Sveriges nasjonale minoriteter. Hun har bakgrunn som journalist i avisene Fagersta-Posten, Norrländska Socialdemokraten, Aftonbladet, Expressen, SvD og Stockholm City. I 2007 debuterte hun som forfatter med barneboka SMS från Soppero. Denne vant en romankonkurranse om «Att vara ung same i dag».
I 2016 ble Laestadius tildelt den prestisjetunge Augustprisen for beste ungdoms- og barnroman for Tio över ett, som hun også ble tildelt Norrlands litteraturpris for.
Stjålet er hennes første voksenroman.

Foto: Thron Ullberg
 
StjåletStjålet

Stjålet

Ni år gamle Elsa blir vitne til at en mann dreper reinkalven hennes. Hun trues til stillhet og blir smertefullt klar over at hennes opphav vekker et glødende hat.
Trusselen mot Elsa forandrer henne for alltid, og gjennom årene bærer hun med seg en del av et reinsdyrøre som en konstant påminnelse. Familien og slektningene kjemper for rettferdighet, men i det stille vokser en desperasjon.
Stjålet er en varm, men samtidig sviende skildring av en glemt del av Sverige hvor mennesker blir satt mot hverandre. Der reinsdyr blir jaget og brutalt drept, uten at politiet etterforsker forbrytelsene. Der spenninger mellom samer og andre beboere forgifter generasjoner.
Augustpris-vinneren Ann-Helén Laestadius' første roman for voksne er basert på virkelige hendelser.

Visning Rutenett Liste
per side
  • Mest solgt
  • Pris lav - høy
  • Bruk stigende rekkefølge

Bøker av Ann-Helén Laestadius