Serhij Zjadan

Serhij Zjadan

Serhij ZjadanSerhij Zjadan

Serhij Zjadan, Foto: Valentyn Kuzan

Serhij Zjadan (f. 1974) er fra Ukraina og regnes som en av landets mest toneangivende forfattere. Han omtales ofte som en av de fremste innen sin generasjon. Zjadan er født i Starobilsk i Luhansk fylke helt øst i Ukraina, og er nå bosatt i Kharkiv, der han er virksom i det litterære miljøet.

Han har gjendiktet verker av bl.a. Paul Celan og Charles Bukowski til ukrainsk, er vokalist i bandet Sobaky v kosmossi (Hunder i verdensrommet) og har engasjert seg aktivt i samfunnsspørsmål, blant annet under opprørsdagene Euromajdan i februar 2014.

Etter debuten i 1995 har han utgitt en rekke romaner, lyrikk, noveller og essays, er oversatt til 12 språk og har vunnet flere viktige priser, deriblant Jan Michalski-prisen, BBC Ukrainian's Book of the Decade award og Angelus-prisen.

To av hans romaner er oversatt til norsk: Anarchy in the UKR (2017) "... en intens, poetisk road trip gjennom Ukrainas postsovjetiske landskap og nære historie ..."  og Mesopotamia (2018) der handlingen er lagt til byen Kharkiv. Boken er Serhij Zjadans hyllest til denne byen.

Zjadan er kjent for sin unike stil og for å blande forskjellige sjangre i verkene sine. Han omtales gjerne som "den ukrainske Rimbaud".

Visning Rutenett Liste
per side
 • Mest solgt
 • Pris lav - høy
 • Bruk stigende rekkefølge

Bøker av Serhij Zjadan

 1. Mesopotamia
  Mesopotamia
  189,-
  På lager
  Pocket
Oppdaterer... Oppdaterer...