GRATIS frakt på alle varer ut oktober! Les mer her

Ari Behn 1972-2019 

Ari Behn avsluttet sitt liv første juledag 2019, og etterlot et Norge i sorg. I løpet av de 20 årene han virket som forfatter, utga Ari Behn 7 romaner og novellesamlinger:

 

•          Trist som faen. Fortellinger. Kolon,1999

•          Bakgård. Roman. Kolon, 2003

•          Entusiasme og raseri. Roman. Gyldendal, 2006

•          Vivian Seving etc.. Roman. Gyldendal, 2009

•          Talent for lykke. Fortellinger. Kolon, 2011

•          Tiger i hagen. Fortellinger. Kolon, 2015

•          Inferno. Roman med malerier. Juritzen Forlag, 2018.

 

På vegne av alle i Norli:

Takk for bøkene, Ari Behn.

 

 

Foto: Per Heimly

  •  

Trist som faen (1999)

Ari Behn debuterte med novellesamlingen "Trist som faen" i 1999. Novellene beskriver korte øyeblikk fra livet, fra møter mellom mennesker. Vi møter menn som blir forlatt av kvinner, forført av kvinner, forvirret av kvinner. Menn som blir testet, irettesatt, sviktet av sine fedre. Fellesskap mellom menn på fotballbanen, i skauen, i biljardhallen. Utenforskap på en fabrikk i Norge, eller en landsby i Afrika. Boka fikk rosende omtaler i alle store aviser, og forfatteren ble hyllet for sin fortellerkunst.  VG klinket til med terningkast 6 og terningen fikk Ari Behn tatovert på armen.

 

"Trist som faen",  e-bok

"Trist som faen", Pocketutgave

Inferno (2018)

Inferno fra 2018 var trolig romanen det kostet mest å skrive. Ari Behn skriver om sitt "annus horribilis" etter skilsmissen, og uttrykker sin smerte i tekst og malerier. Romanen avsluttes med at forfatteren skal dø.

 Redaktør Arve Juritzen skriver i et innlegg på facebook at det er for tidlig å lese boken på nytt, men fortsetter likevel:

«Men jeg klarte ikke å la være, «Inferno» har vært en klo siden vi redigerte og ga den ut for ett år siden. Ari hadde skrevet om alt, malt alt, om mørket, nedturene, det vonde, slutten. Mye måtte jeg redigere bort, likevel ble det smertefullt. For ærlig? Jeg kjempet for å få en optimistisk slutt, men Ari var bestemt. Siste maleri skulle være «Gone», siste ord skulle være kiste. Det er en rå og vakker tekst, men ikke for i dag. Men jeg håper det er OK å sitere Aris ord som vi valgte til baksiden av «Inferno»:

«Jeg er en noksagt. Jeg har alltid vært for intens. Full av ord og altfor mye kraft. Ute av balanse. Enten- eller. Taus og pågående. Blyg og skamløs. Jeg klarte ikke å holde igjen. Jeg lot det brenne».

 

"Inferno", Innbundet