Foto: EspenWinther

Bjørn Andreas Bull-Hansen

Bjørn Andreas Bull-Hansen (født 18. august 1972 og oppvokst på Nordstrand i Oslo) er en norsk forfatter, blogger, youtuber og tidligere toppidrettsutøver innen styrkeløft. Bull-Hansen begynte tidlig å dikte opp fantasifulle verdener og lære om norrøn mytologi. Han visste at han ønsket å bli oppdagelsesreisende, skuespiller eller romanforfatter. Som forfatter debuterte han med novellesamlingen Syv historier fra Vestskogen i 1996. Han har skrevet en rekke bøker i ulike sjangere, blant annet Jotnens Hjemkomst (2010) som er den første boken i Tyr-trillogien og romanen Isak (2015). I 2017 opplevde han sitt internasjonale gjennombrudd med suksess-serien Jomsviking,  Jomsviking er en serie historiske romaner som foregår de siste tiårene av vikingtiden.

Jomsviking | Danehæren

Danelovs land (2021) er fjerde bok i Jomsviking-serien, en serie som følger livet til Torstein Tormodson, en mann som mot alle odds reiste seg mot kongsmakt og tyranni.

I Danelovs land er Torstein  drevet i eksil på Orknøyene, han herjes av hevntanker og ser stadig mot øst, mot Vingulmork som så nidingaktig ble røvet fra ham. Som om det ikke var ille nok, sitter nå Ros, hans fars drapsmann, som høvedsmann på Torsteins hersegård. Med en kritisk skadet sønn reiser Torstein og hans menn til Canterbury, hvor de håper at munkene kan helbrede ham, enten frivillig eller med sverdet mot strupen.


Skrevet om bøkene til Annie Ernaux

 

«Jeg gremmes over ikke å ha oppdaget Annie Ernaux tidligere […] Årene fremstår som en moderne klassiker.»

Erlend Loe, anmeldelse av Årene, Aftenposten

 

«Annie Ernaux’ tekst oppleves som en fysisk erkjennelse […] Bøkene hennes vil finnes og fortelle oss noe allment om det å være menneske i mange generasjoner fremover.»

Anne Cathrine Straume, anmeldelse av Hendelsen, NRK

 

«Uimotståelig leseverdig […] et monument over den lidenskapen som ikke lar seg forklare..»

Anmeldelse av En lidenskap i New York Times