Foto: Erik Jørgensen

Børge Lund

Børge Lund er en norsk tegneserieskaper mest kjent for stripetegneserien Lunch.

Lunch publiserers i 90 aviser og blader i Norge og utlandet, blant annet Dagbladet, Dagens Næringsliv, Adresseavisen, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Sydöstran (Sverige), Ekstrabladet (Danmark), Iltalehti (Finland), Publimetro (Mexico), La nacion (Costa Rica), El diario expresso (Ecuador) og El informe de David (Panama).

Børge Lund bor med kone og tre barn i Stavanger, der han tegner serien Lunch på fulltid. Han har gitt ut elleve bøker i den populære og suksessrike serien, de to nyeste er Jeg legger meg flat og Sett meg på kopi

Jeg legger meg flat

Når seniorkverulant Kjell og resten av Lunch-gjengen vender tilbake i Jeg legger meg flat, vil alle som er lei av hjemmekontor kjapt bli minnet på at også kontorlivet har sine utfordringer. Der ledelsen ønsker effektivisering og innovasjon, er de ansatte mest engasjert i private debatter og kreativ unnasluntring. For å få orden en gang for alle, bestemmer mellomleder Thorsen seg for å innføre den sagnomsuste arbeidsflytsmetodikken LEAN. Med sine svært kompliserte forenklinger, fører metodikken til hallelujastemning – og splittelse. Hallelujarop og evangelisk forløsning blir det også når Kjell kommer opp med et svar på det evige spørsmålet: Hva skal vi leve av etter oljen?


«Edvard Hoems nye bok, den halvdokumentariske romanen Mors og fars historie er en god bok, en av de beste Hoem har skrevet. […] Han skriver med kritikk, med avstand – og med kjærlighet. En varm og klar bok som anbefales til alle, kanskje mest til de av oss som – av gode grunner – har stått indremisjonen fjernt.»

Yngvar Ustvedt, VG om Mors og fars historie

«Praktfullt skrevet om Amerika-drømmen [...] Dette er et sanselig praktverk: Vi kan føle gleder og sorger. Vi lever oss inn i den beinharde hverdagen for å skaffe familien nok mat, et liv som står i sterk kontrast til dagens oljerike Norge.»

Brynjulf Jung Tjønn, VG om Slåttekar i himmelen

«Bind tre av Edvard Hoems ruvende biografi over Bjørnstjerne Bjørnson er, som de to foregående, imponerende.»

Fartein Horgar, Adresseavisen om Syng mig hjæm. Bjørnstjerne Bjørnson 1890-1899