Foto: Ulrika Zwenger

Camilla Grebe

Svenske Camilla Grebe er født i 1968, og sammen med søsteren Åsa Träff debuterte hun som forfatter høsten 2009 med kriminalromanen En slags fred (norsk utgave 2010), den første i serien om psykologen Siri Bergman. Den andre boken i serien, Bitrere enn døden, ble utgitt våren 2011, og den tredje boken, Før du døde, våren 2014. De to sistnevnte bøkene ble begge nominert til Svenska Deckarakademins pris for beste svenske kriminalroman.

I 2016 utkom Når isen brister, den første boken der hun ikke skriver sammen med andre. Denne boken er hittil oversatt til 22 språk. Deretter fulgte Husdyret (2018) som ble kåret til årets beste krim 2017 i Sverige. Dvalen ble utgitt i 2019 og Skyggejegeren i januar 2020. For Skyggejegeren ble hun også tildelt Glassnøkkelen og er dermed den tredje forfatteren som har vunnet Glassnøkkelen to ganger.

Grebes nyeste krimroman Alle lyver slippes i mai 2021.

Alle lyver

Alle lyver. En familie i fritt fall.

Maria er heldig, og hun vet det. Hun trives i jobben som lærer, hun elsker sønnen sin, sin nye mann Samir og - som oftest - bonusdatteren Yasmin. Men når Yasmin sporløst forsvinner en desembernatt og Samir blir anklaget for å ha drept sin egen datter, raser Marias tilværelse sammen. Ingen kan vel drepe sitt eget barn? I alle fall ikke mannen hun elsker og kjenner så godt?

Alle lyver handler om den fine linjen mellom løgn og sannhet som vi stadig balanserer på. En besettende kriminalroman og en skildring av en familie i fritt fall.


Pocketbøker av Camilla Grebe