Foto: Anne Valeur

Dag O. Hessen

Dag O. Hessen er professor i biologi ved Universitetet i Oslo. Han har skrevet en lang rekke vitenskapelige arbeider om temaer innen økologi og evolusjon, og har også utgitt mange populærfaglige bøker om evolusjon, om biologi og miljø og om skjæringsfeltet mellom biologi og filosofi, blant annet C – En uautorisert biografi, om grunnstoffet Karbon og Vi – fra celle til samfunn, et forsvar for det gode mennesket i pessimismens og misantropiens tidsalder.

I 2020 fikk han to Bragepriser: I kategorien sakprosa for Verden på vippepunktet, i tillegg til hedersprisen.

 

Verden på vippepunktet

Vinner av Brageprisen 2020 i kategorien sakprosa!

«Fordi Hessen er så grundig og saklig i sin argumentasjon, burde boken vært lest høyt for samtlige 150.000 medlemmer av Facebook-opprøret mot det såkalte klimahysteriet. Alvoret i teksten ligger et godt stykke unna hysteriet. Dette er rolig, men insisterende folkeopplysning.»

– Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad

 

«Kunnskapsrikt, nyansert og drøftende om klimakrisen.»

– Marius Wulfsberg, Dagbladet


Bøker av Dag O. Hessen

 1. Vi
  Vi
  399,-
 2. Hva er biologi
  Hva er biologi
  Medlemspris 199,- Orginal pris 249,-
 3. Barrierebryteren
  Barrierebryteren
  Tilbudspris 60,- Ordinær pris 69,-

Skrevet om bøkene til Dag O. Hessen

 

«Karbonet kunne trolig ikke fått en bedre biograf. Dag Hessen er en av de aller dyktigste formidlerne av naturvitenskap, og karbon er hans spesialfelt. Han skriver imponerende lett og godt, om et til tider komplisert tema. Selv en som fulgte for dårlig med i naturfagstimene på videregående, kan følge resonnementene.

Aksel Braanen Sterri, anmeldelse i Dagbladet av C – Karbon

 

«Fordi Hessen er så grundig og saklig i sin argumentasjon, burde boken vært lest høyt for samtlige 150.000 medlemmer av Facebook-opprøret mot det såkalte klimahysteriet. Alvoret i teksten ligger et godt stykke unna hysteriet. Dette er rolig, men insisterende folkeopplysning»

Sven Egil Omdal, Anmeldelse i Stavanger Aftenblad av Verden på vippepunktet

 

«Hessens mange innfall til temaet ansporer til tilsvarende innfall hos leseren, og resultatet er en fornøyelig leseopplevelse, og en viss grad av voksenopplæring. «Vi» tilbyr hyggelig bekreftelse for optimisten og passe saftig motstand for den kompromissløse pessimisten.»

Bjørn Gabrielsen, anmeldelse i DN av Vi