Elena Ferrante

Elena Ferrante er født i Napoli. Siden debuten i 1992 har hun gitt ut flere kritikerroste romaner. Napolikvartetten med Mi briljante venninne, Historia om det nye namnet, Dei som flyktar og dei som blir og Historia om det tapte barnet har gitt Ferrante et massivt internasjonalt gjennombrudd. Rettighetene er solgt til 43 land, og bøkene har fått strålende kritikk. Elena Ferrante er et pseudonym og bare det italienske forlaget vet hvem som står bak forfatternavnet. 

Ferrantes nye roman, Dei vaksnes løgnaktige liv, verdenslanseres 1. september.

Dei vaksnes løgnaktige liv

«Ferrante overgår seg selv.»
– Jon Rognlien, Dagbladet

Ferrantes første nye roman siden Napoli-kvartetten!

Elena Ferrante er en av vår tids største forfattere. Med Napoli-kvartetten skildret hun kvinners liv og vilkår i det 20. hundreåret og vennskap på en måte som mangler sidestykke i litteraturhistorien.

Dei vaksnes løgnaktige liv er handlingen lagt til et middelklassemiljø i Napoli i 1990-åra. Vi møter ungjenta og enebarnet Giovanna i et stort og tett familiedrama om oppvekst, identitet og klasse, om seksualitet, utroskap og kunsten å balansere sannhet og løgn.

Verdenslansering 1. september.


Skrevet om bøkene til Elena Ferrante

 

«Å lese «Mi briljante venninne» er som å ligge tett inntil pulsåren til Napoli og kjenne på skrekkblandet fryd.»

Kristine Isaksen, VG om Mi briljante venninne

 

«Ferrantes syvende terningkast 6! Ikke la deg skremme av tittelen på denne boken. For dette ER Ferrante: For et språk, for en forfatter! Elena Ferrante fanger leseren på helt ny måte denne gangen.»

Guri Hjeltnes, VG om Frantumaglia

 

«Sjokkerande oppriktig, direkte og ugløymeleg. Med enkle middel buggjer ho opp ei kraftfull forteljing.»

Publishers Weekly om Den dunkle dottera


E-bøker av Elena Ferrante