Foto: Morten Krogvold

Erik Fosnes Hansen

Erik Fosnes Hansen er blant Norges fremste forfattere, som har høstet svært gode anmeldelser og er oversatt til 36 språk. 

Han debuterte som 20-åring med Falketårnet i 1985, som ble en litterær sensasjon. Hans neste roman, Salme ved reisens slutt kom i 1990 og ble en stor suksess både i Norge og internasjonalt. I 1998 kom Beretninger om beskyttelse 1, en ambisiøs roman som strekker seg fra renessansen og frem til vår tid. For romanen mottok Fosnes Hansen Bokhandlerprisen. Den prisen fikk han også for sin neste roman, Løvekvinnen fra 2006, en bok som også har blitt filmatisert. I 2016 utkom Et hummerliv, en mangefasettert historie med både komikk og tragedie.

Høsten 2020 utkommer Langs landeveien mellom Cottbus og Berlin.

 

Langs landeveien mellom Cottbus og Berlin

Langs landeveien mellom Cottbus og Berlin er en thriller og en komedie, et fantastisk og nifst kaleidoskop av hendelser i en liten by i løpet av en kort uke. Fortellermåten har slektskap med Erik Fosnes Hansens legendariske debutromanen Falketårnet fra 1985.

To omreisende gullmakere møtes på landeveien og ender opp i den vesle byen Jüterbog. En hund og en katt sitter i et portrom og undrer seg over hva mennenes ankomst kan bety. Et annet sted i byen står en uskikkelig gutt og hans syke søster på hver sin side av en låst dør i et fattigslig hus. Og i det gamle slottet kjeder den bortskjemte Clotilde vettet av seg. En sensasjonell forestilling skal finne sted i byens teater på fredag, men mye tyder på at det også kan komme til å skje noe virkelig farlig.

Den ene uventede scenen følger den andre i denne spennende og billedrike romanen, der alt skjer som i drømme. Uante forbindelser avdekkes mellom fattige og rike, mellom byens mennesker og dyr, mellom dem som har makt og dem som knapt har noe.

Forventes i salg 5. oktober.

Anmeldelser av Erik Fosnes Hansens bøker

 

«Jeg vet ikke hvor sunt det er for en forfatterspire å lese en roman som Beretninger om beskyttelse. Man kan komme til å lide av mindreverdighetskompleks, særlig hvis man sjekker forfatterens alder da han skrev den (godt og vel tretti).»

Kim Leine om Beretninger om beskyttelse

 

«Stoffmengden, og ikke minst stoffligheten i fortellingen, setter den alminnelige, norske romankunsten av i dag i et nesten pinlig relieff. Mot dette overflødighetshornet virker mange, norske, smale, lokale romaner nesten som skolestiler i sammenligning.»

Janneken Øverland, anmeldelse i Dagbladet av Salme ved reisens slutt

 

«Glitrende fortalt historie, skrevet som en 13-årings erindringer, i en implisitt dialog med det å skrive erindringsbøker. Språklig utforskende og originalt, full av spennende undertekster og metaforer.»

Vigdis Moe Skarstein, anmeldelse i Adresseavisen av Et hummerliv


Flere bøker av Erik Fosnes Hansen

  1. Amor Roma
    Amor Roma
    Tilbudspris 189,- Ordinær pris 199,-
  2. Underveis
    Underveis
    Tilbudspris 379,- Ordinær pris 399,-