Foto: Tine Poppe

Erika Fatland

Erika Fatland ble brageprisnominert for sin første sakprosabok, Englebyen i 2011. Siden har hun gitt ut Året uten sommer om 22. juli-tragedien og reiseskildringene Sovjetistan og Grensen. Fatland har mottatt en rekke priser og bøkene hennes er oversatt til 20 språk. Fatland er utdannet sosialantropolog og behersker åtte språk.

Erika Fatland ble i 2015 kåret til én av de ti beste forfattere under 35 av Morgenbladet. Samme år fikk hun Bokhandelens sakprosapris for Sovjetistan. I 2016 ble Fatland valgt ut som en av Europas ti mest interessante samtidsforfattere gjennom litteratursatsingen New Voices from Europe, og senere samme år ble hun tildelt Wesselprisen for sitt forfatterskap.

Høsten 2020 kom boken Høyt. En reise i Himalaya til strålende anmeldelser.

Høyt. En reise i Himalaya

Erika Fatlands eventyrlige reiseskildringer er prisbelønnet og oversatt til 23 språk. Nå tar hun oss med opp i høyden. Himalaya bukter seg gjennom fem svært ulike land. Her blandes verdensreligionene islam, buddhisme og hinduisme med eldgamle sjamanreligioner. Utallige språk og vidt forskjellige kulturer lever i de bortgjemte fjelldalene. Modernitet og tradisjon støter sammen, mens stormaktene kjemper om innflytelse.

Vi har lest om fjellklatrere på vei opp mot Mount Everest og om reisende på åndelig søken til buddhistiske klostre. Men hvor mye vet vi om menneskene som bor i Himalaya? Fatland lar oss møte dem på nært hold, samtidig som hun tar oss med på en svimlende reise i høyden, gjennom utrolige landskap og dramatisk, ukjent verdenshistorie - helt frem til dagens brennbare konflikter.

«Et nytt toppnivå!»

– Jan-Erik Smilden, anmeldelse i Dagbladet

«Eventyrlig godt om en eventyrlig reise»

– Anmeldelse i Adresseavisen

«Erika Fatland på nye høgder [...] Ho reiser, observerer, snakkar med folk og supplerer med fakta og bakgrunn – alt saman formidla med skriveglede og respekt.»

– Tom Hetland, anmeldelse i Stavanger Aftenblad


Flere populære bøker av Erika Fatland

 1. Grensen
  Grensen
  Tilbudspris 139,- Ordinær pris 199,-
 2. Vinterkrigen
  Vinterkrigen
  Tilbudspris 75,- Ordinær pris 249,-
 3. Grensen
  Grensen
  Tilbudspris 314,- Ordinær pris 449,-
 4. Englebyen
  Englebyen
  Tilbudspris 139,- Ordinær pris 199,-
 5. Året uten sommer
  Året uten sommer
  Tilbudspris 244,- Ordinær pris 349,-
 6. Englebyen
  Englebyen
  Tilbudspris 265,- Ordinær pris 379,-

Anmeldelser av bøkene til Erika Fatland

 

«... en av våre dyktigste og mest originale yngre sakprosaforfattere.»

Sindre Hovdenakk, anmeldelse i VG av Grensen

 

«Fatland har en god penn, og klarer å skape et fint driv i fortellingen. Med tanke på hvor få berøringspunkter det fins mellom nordmenn og denne regionen i dag, er det ingen liten bragd at hun holder leserens nysgjerrighet oppe hele veien»

Sten Inge Jørgensen, anmeldelse i VG av Sovjetistan

 

«... en sterk og vond påminnelse om hendelser og minner som aldri vil slippe taket, selv om verden utenfor går videre.»

Mode Steinkjer, anmeldelse i Dagsavisen av Året uten sommer