GRATIS frakt på alle varer ut oktober! Les mer her

Foto: Line F. Øverli

Frode Øverli

Frode Øverli er en norsk tegneserieskaper mest kjent for Pondus-serien.

Han startet arbeidet med Pondus i 1995. Den gang het serien A-laget og handlet om tre fotballsupportere. To av dem ble senere utviklet til figurene i dag kjent som Pondus og Jokke. Da Ernie fikk sitt eget blad i 1996 var Pondus med på lasset og ble svært godt mottatt. Serien ble oppdaget av lokalavisen Vestnytt, og fikk umiddelbart fast spalteplass. Året etter ble Pondus plukket opp av Dagbladet, som har publisert i avisen siden. Pondus gis i dag ut i fler enn 130 aviser, blader og nettsteder i både inn- og utland.

Blant hans nyeste utgivelser er den nittende Pondus-boka, Hey Nineteen, Pondus: 25 år med Liverpool og hans første barnebok Frida og jakten på nesehårene.

 

Eliteserien 22

Eliteserien samler alt fra Pondus i kronologisk rekkefølge og med kommentarer og redaksjonelt innhold. I Eliteserien 22 sender Pondus noen veldig blandede signaler til naboene Tito og Baltazar. Günther finner den hårfine grensen mellom fotmassasje og kiling, og Jokke børster støv av et par gamle alligatorskinnstøvler som muligens er mindre behagelige for eieren enn for alligatoren. Denne utgaven hyller avisstripene med et dypdykk i Dagbladets konkurranser, og Erik Valebrokk ser nærmere på Pondus og musikken.


Hey Nineteen

Det blir grønn Ford Granada, pastellfarger og 19-åringer med langt hår og lengre blikk når årets tegneseriebok byr på en splitter ny spesialhistorie på 7 sider som tar oss tilbake til 1980-tallet og det første møtet mellom Pondus og Beate. Tilbakeblikket er krem- bananen i en godtepose av humorstriper der Jokke blir youtube-stjerne, Frida blir ninja og Pondus blir lurt i tidenes drøyeste offsidefelle.


«Edvard Hoems nye bok, den halvdokumentariske romanen Mors og fars historie er en god bok, en av de beste Hoem har skrevet. […] Han skriver med kritikk, med avstand – og med kjærlighet. En varm og klar bok som anbefales til alle, kanskje mest til de av oss som – av gode grunner – har stått indremisjonen fjernt.»

Yngvar Ustvedt, VG om Mors og fars historie

«Praktfullt skrevet om Amerika-drømmen [...] Dette er et sanselig praktverk: Vi kan føle gleder og sorger. Vi lever oss inn i den beinharde hverdagen for å skaffe familien nok mat, et liv som står i sterk kontrast til dagens oljerike Norge.»

Brynjulf Jung Tjønn, VG om Slåttekar i himmelen

«Bind tre av Edvard Hoems ruvende biografi over Bjørnstjerne Bjørnson er, som de to foregående, imponerende.»

Fartein Horgar, Adresseavisen om Syng mig hjæm. Bjørnstjerne Bjørnson 1890-1899

Flere Pondus-produkter