GRATIS frakt på alle varer ut oktober! Les mer her

Foto: Agnete Brun

Hans Olav Lahlum

Hans Olav Lahlum er historiker og forfatter. Han har stor suksess både som forfatter av sakprosa og som krimforfatter.

Han debuterte med den kritikerroste boken Oscar Torp. En politisk biografi (2007). Siden har han utgitt Presidentene - fra George Washington til Barack Obama (2008), og Slik jeg ser det nå (2008) sammen med Haakon Lie og Hilde Harbo. I 2009 kom biografien Haakon Lie. Historien, mytene og mennesket, og i 2011 utga han Noen av oss har snakket sammen, om personskifter i Arbeiderpartiet under Gerhardsen og Bratteli. I biografien Et kvart liv. Håvard Vederhus 1989-2011 (2013), har Lahlum skrevet respektfullt om den unge lederen i Oslo AUF, som endte sitt alt for korte liv på Utøya 22. juli 2011. I 2019 utkom biografien Reiulf Steen. Historien, triumfene og tragediene til strålende kritikker. I forkant av det amerikanske valget i 2020 utkom boken Trump, Biden og slaget om USA.

Han debuterte skjønnlitterært i 2010 med den klassiske krimromanen, Menneskefluene. Boken er den første i en rekke populære bøker om etterforskerparet K2 og Patricia, som i tillegg omfatter bøkene Satellittmenneskene, Katalysatormordet, Kameleonmenneskene, Maurtuemordene, Haimennesket, Sporvekslingsmordet, Isbjørngåten og Svanemordet.Svanemordet

Et nytt høydepunkt i krimserien med K2 og Patricia!

Den unge privatdetektiven Aurora Holmes dukker plutselig opp i livet til K2 en sommerdag i 1973. K2 blir raskt betatt, men kort tid etter blir hun funnet drept i Akerselva. K2 sier ja til å lede etterforskningen, og sporene leder ham tilbake til Den kalde krigen, til 2. verdenskrig og til den finske borgerkrigen i 1918.

Svanemordet er den niende romanen i serien om K2 og Patricia!

«Storveis, Lahlum! [...] Kanskje den beste krimromanen til hyperproduktiv forfatter.»
– Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Trump, Biden og slaget om USA

En lettlest og fortellende dobbeltbiografi om Donald Trump og Joe Biden, og samtidig en svært kvalifisert analyse av deres sjanser til å vinne høstens presidentvalg.

I tillegg gir USA-kjenner Hans Olav Lahlum oss en nyttig innføring i USAs politiske system – og et tankevekkende innblikk i hvordan supermakten USA gradvis ble til et dypt polarisert og splittet samfunn.


Skrevet om bøkene til Hans Olav Lahlum

 

«Hans siste roman Isbjørngåten med etterforskerduoen K2 og Patricia Borchmann er den beste han har skrevet i serien så langt, om de to. Lahlum overgår seg selv i en drivende spennende fortelling som strekker seg over flere tiår!»

Sven Gjeruldsen, anmeldelse i Tvedestrandposten om Isbjørngåten

 

«Hans Olav Lahlum har skrive eit storverk om ein av dei mest fargerike, omstridde og rykteomspunne personane i norsk politikk.
[...] denne boka har fengsla meg som knapt nokon biografi tidlegare.»

Tom Hetland, anmeldelse i Stavanger Aftenblad av Reiulf Steen

 

«Det er en kløktig og intelligent intrige - og løsning! - Lahlum har pønsket ut. Den er original, og troverdig, og finurlig i sin kombinasjon av akademisk tilnærming og solid mellommenneskelig forankring.»

Ole Jacob Hoel, anmeldelse i Adresseavisen av Avklaringene