GRATIS frakt på alle varer ut oktober! Les mer her

Foto: Marie Sjøvold

Ingvar Ambjørnsen

Ingvar Ambjørnsen har utgitt bøker i flere sjangre - romaner, kriminalromaner, novellesamlinger, barne- og ungdomsbøker og essaysamlinger.

Gjennombruddet kom med Hvite niggere i 1986. Mest kjent er han for sine ungdomsbøker om Pelle og Proffen, med blant annet Døden på Oslo S, og for bøkene om Elling: Utsikt til paradiset, Fugledansen, Brødre i blodet, Elsk meg i morgen, Ekko av en venn og Ingen kan hjelpe meg.

Blant andre populære utgivelser har han Innocentia Park, En lang natt på jorden, Opp Oridongo, Natten drømmen om dagen og Ut av ilden.

Høsten 2020 utkom Yoko Ono er en sjarlatan. Blogger og betraktninger sett fra Ellings perspektiv.

 

 

Yoko Ono er en sjarlatan

«Hvorfor begynne å blogge – nå?» spør Elling seg. «Fordi livet er kort, jeg er alt i ferd med å bevege meg inn i støvets alder.»

Yoko Ono er en sjarlatan er en samling tekster skrevet i perioden 2013 til 2020. En del av tekstene har Ambjørnsen tidligere turnert med, til stor suksess, mens en del av dem også er publisert på Facebook-siden Elling-nytt og på Cappelen Damms nettsider.

Elling skriver om det som faller ham inn: om sine favorittretter fra barndommen, om hvor i all verden menneskene kommer fra, om aktuelle saker i nyhetsbildet og om minnene han bærer med seg om sin mor. Han skriver om hagestell og flesk og duppe, om livet i den vesle kjellerleiligheten, men har også sterke meninger om mye og mangt. For eksempel om Yoko Ono.


Elling-serien


Skrevet om bøkene til Karl Ove Knausgård

 

«Ingen over, ingen ved siden Karl Ove Knausgårds bokserie. Ved å gå så dypt og detaljert inn i sitt eget liv, ender Knausgård med å skrive kraftfulle og bevegende bøker som de aller fleste kan kjenne seg igjen i. Vakker prosa og dyp menneskelighet»

Kåre Bulie, Dagbladet om Min kamp 1-3

 

«En høysang til livet og kjærligheten … livsbekreftende og livsbejaende … åpen for himmel og jord, åpen for det som var og det som kommer, det som gror og det som dør, for høyder og dybder, og den er full av nåde og kjærlighet."»

Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen om Om høsten

 

«Et englekor av en roman … for en tour de force av ei bok; en fascinerende kraftanstrengelse ... La oss nøye oss med å slå fast at Knausgård har skrevet ei bok av så høy kvalitet at den tåler å bli betraktet som en romankunstnerisk provokasjon.»

Fredrik Wandrup om En tid for alt