Foto: Vigmostad Bjørke

Jan Guillou

Jan Guillous rikholdige forfatterskap startet i 1971, og til sammen har han skrevet mer enn 40 bøker.

Det store århundret er hans mest omfattende prosjekt noensinne og forteller om 1900-tallet – menneskehetens største, styggeste og mest blodige århundre. Serien avluttes høsten 2020 med boken Slutten på historien

Andre populære bøker forfatterskapet er serien om Arn Magnusson: Veien til JerusalemTempelridderenRiket ved veiens ende og Arven etter Arn, og de tretten bøkene i serien om Carl Hamilton.

 

 

Slutten på historien

Fantastisk avslutning på Jan Guillous suksess-serie!

Slutten på historien er tiende og siste bind i hans mest ambisiøse prosjekt noensinne!
Vi har fulgt familien Lauritzen gjennom flere generasjoner i serien Det store århundret, og vi er nå kommet frem til nittitallet.

Etter nesten femti år i eksil vender tidligere SS-offiser Harald Lauritzen tilbake fra sitt tilfluktssted i Argentina. Hjemkomsten vender opp ned på livet til Lauritzen-familien. Onkel Harald er nemlig fortsatt nazist. 1990-tallet er en tid dominert av økonomiske kriser. Sosialdemokratiet som samfunnsmodell svekkes. Samtidig øker fremmedfrykten og høyreekstremismen. Der 1900-tallet slutter, begynner en helt ny æra – som viser at vi ikke har lært noe av historien.

Forventes i salg 27. oktober.


Det store århundret

 1. Brobyggerne
  Brobyggerne
  179,-
 2. Dandy
  Dandy
  179,-
 3. Blå stjerne
  Blå stjerne
  Nettpris 107,- Ordinær pris 179,-
 1. 1968
  1968
  179,-
 2. Slutten på historien
  Slutten på historien
  Tilbudspris 349,- Ordinær pris 399,-

Serien om Arn Magnusson


Skrevet om bøkene til Karl Ove Knausgård

 

«Ingen over, ingen ved siden Karl Ove Knausgårds bokserie. Ved å gå så dypt og detaljert inn i sitt eget liv, ender Knausgård med å skrive kraftfulle og bevegende bøker som de aller fleste kan kjenne seg igjen i. Vakker prosa og dyp menneskelighet»

Kåre Bulie, Dagbladet om Min kamp 1-3

 

«En høysang til livet og kjærligheten … livsbekreftende og livsbejaende … åpen for himmel og jord, åpen for det som var og det som kommer, det som gror og det som dør, for høyder og dybder, og den er full av nåde og kjærlighet."»

Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen om Om høsten

 

«Et englekor av en roman … for en tour de force av ei bok; en fascinerende kraftanstrengelse ... La oss nøye oss med å slå fast at Knausgård har skrevet ei bok av så høy kvalitet at den tåler å bli betraktet som en romankunstnerisk provokasjon.»

Fredrik Wandrup om En tid for alt


Flere bøker av Jan Guillou

 1. Ondskapen
  Ondskapen
  179,-
 2. Spaltisten
  Spaltisten
  Tilbudspris 332,- Ordinær pris 349,-