Jo Nesbø

Jo Nesbø (født 1960) er en av verdens fremste krimforfattere. Bøkene hans er solgt i over 40 millioner eksemplarer, og er oversatt til mer enn 50 språk. Siden debuten med Flaggermusmannen i 1997 har Nesbø høstet begeistring hos lesere og anmeldere verden over med romanene om etterforskeren Harry Hole. Serien teller foreløpig tolv bøker, hvor Kniv fra 2019 er den nyeste.

Nesbø har mottatt en rekke priser, deriblant Riverton-prisen, Glassnøkkelen og Bokhandlerprisen, og vært nominert til den presitsjetunge Edgar-prisen og den britiske CWA (Dagger)-prisen. Nesbø har også hatt stor norsk og internasjonal suksess med frittstående romaner som Hodejegerne (2008), Sønnen (2014), Blod på snø og Mere blod (2015, Macbeth (2018), og med de fem barnebøkene om Doktor Proktor.


Kongeriket

Jo Nesbø

Ny, frittstående roman fra Jo Nesbø.

I en liten norsk bygd lever bilmekanikeren Roy et relativt fredelig og enkelt liv da lillebroren Carl vender hjem etter mange år i utlandet og snur tilværelsen til Roy på hodet.

Kongeriket er en mørk og mektig spenningsroman fra bygde-Norge – om ambisjoner, lojalitet og kjærlighet. Ikke minst er det en roman om hemmeligheter som truer med å kutte båndene mellom to brødre.

Kniv

I den tolvte og foreløpig siste romanen om Harry Hole starter den diskrediterte politietterforskeren en ensom jakt på en gammel fiende.

Vinner av Rivertonprisen 2020.

Flaggermusmannen

Romanen som startet det hele. I den første boken om Harry Hole er han i Sydney for å bistå australsk politi i etterforskningen av mordet på en ung norsk kvinne. 

Vinner av Rivertonprisen 1997.

Harry Hole-serien
Andre bøker av Jo Nesbø
Doktor Proktor-serien