Foto: Julie Pike

Jørgen Brekke

Jørgen Brekke bor i Horten. Han debuterte med Nådens omkrets i 2011, som ble hovedbok i to bokklubber og solgt til en rekke land. Han har siden skrevet en rekke krimromaner både for voksne og ungdom, og har mottatt flere priser for sitt forfatterskap. Romanen Menneskets natur, som utkom på norsk i 2013, ble valgt av Kirkus Reviews til en av de ti beste krimutgivelsene i USA i 2017.

Hans forfatterskap inneholder i tillegg bøkene Drømmeløs, Menneskets natur, Doktor Fredrikis kabinett, Paradisplaneten, Avgrunnsblikk, Alle kan drepe og Menneskehunger.

I 2020 utga han Andre guder og Nå har natten alt.
Nå har natten alt

«Alt i alt er dette blitt en solid thriller, som vil lande høyt i lesebunken når årets norske krim- og spenning-utgivelser skal veies, vurderes og prioriteres.»
– Vebjørn Rogne, Bok365

«En krysning av privatdetektivfortellingen og en klassisk «whodunnit» i salig Agatha Christies ånd. Begge sjangre kan synes grundig utvasket, men Jørgen Brekke klarer å holde på interessen hele veien. […] Leseverdig, godt fortalt.»
– Leif Ekle, NRK

Nå har natten alt

«Stramt komponert krimhistorie formidlet med leken eleganse og overskudd.»

– Ole Jacob Hoel, Adresseavisa

«Denne velskrevne og overraskende kortromanen - eller langnovellen - tar for seg første bud og er omtalt som et Metoo fra helvete.»

– Cathrine Krøger, Dagbladet

 

«Brekke ser ut til å ha fått et kick av dette litt uforpliktende formatet, et frekt lite sidesprang fra arbeidet med de faste romanfigurene. Skrivingen er preget av gnist og overskudd, med fin flyt og gode observasjoner.»

– Ola Hegdal, NRK


Serien om Odd Singsaker


Skrevet om bøkene til Jørgen Brekke

 

«La det være sagt med en gang: Jørgen Brekke har skrevet en av de aller beste krimdebutene denne anmelderen noensinne har lest. Nådens omkrets er rett og slett en fenomenal krim!»

Anders Mehlum Hasle, anmeldelse i Sandefjords blad av Nådens omkrets

 

«Jeg tror Jørgen Brekkes uhyggelige historier - de to kriminalhistoriene løper elegant parallelt gjennom hele boken - blir en av vårens bestselgere.»

Anne Schäffer, anmeldelse i Tara av Drømmeløs

 

«… en bladvender av ypperste merke – med et stort, sammensatt og skikkelig herlig persongalleri »

Ole Jacob Hoel, anmeldelse i Adresseavisen av Menneskehunger