Foto: Thomas Wågström

Karl Ove Knausgård

Karl Ove Knausgård debuterte i 1998 med romanen Ute av verden, som høstet svært gode anmeldelser og gjorde ham til den første debutanten noensinne til å motta Kritikerprisen.

Høsten 2004 utkom romanen En tid for alt, som han ble nominert til Nordisk råds litteraturpris for. Det virkelige gjennombruddet kom i 2009 med Min kamp, et svimlende ambisiøst og selvbiografisk seksbindsverk som er unikt i litteraturhistorien. Han har skrevet en rekke bøker i årene etter dette, som Årstid-encyklopedien, Fuglene under himmelen og Så mye lengsel på så liten flate, om Edvard Munchs bilder.

I 2020 utkom Morgenstjernen, hans første store roman siden Min Kamp-bøkene. Vinteren 2021 er han aktuell med Skogen og elva, en bok om Anselm Kiefer og kunsten hans. 

Han er en av våre mest populære forfattere med lesere verden over, og han har vunnet en rekke litterære priser både i Norge og internasjonalt.

Skogen og elva.

Om Anselm Kiefer og kunsten hans

«En gave til alle kunstinteresserte. Karl Ove Knausgård skriver innsiktsfullt og medrivende om mysteriet i kunsten … Han er en dyktig pedagog, han tar leseren med på reisen og også leseren blir en smule klokere på forholdet mellom kunsten og livet. … dyptloddende og fascinerende»
– Emil Otto Syvertsen, anmeldelse i Fædrelandsvennen

 

«Knausgårds tålmodige boring fører til et komplekst portrett av mennesket Kiefer … hans følsomhet, både for mennesket Kiefer og for kunsten hans, gjør at boken blir en verdifull introduksjon til et kunstnerskap som det fortsatt kan skrives mye mer om»
– Espen Hauglid, anmeldelse i Morgenbladet

«folkelesning blir kanskje ikke boka, men den fortjener absolutt sitt publikum. Og den er utvilsomt dyktig utført»
– Tor Hammerø, anmeldelse i Nettavisen

Morgenstjernen

Knausgårds første store roman siden Min kamp-bøkene!

Det er en helt vanlig kveld i august. Litteraturprofessoren Arne og kunstneren Tove er sammen med sine barn på feriestedet på Sørlandet. Deres venn, dagdriveren Egil, befinner seg på en hytte i nærheten. Presten Kathrine er på vei hjem fra et seminar, journalisten Jostein er ute på byen, kona hans Turid som er hjelpepleier har nattevakt. Over dem alle dukker det plutselig opp en enorm stjerne på himmelen. Ingen, selv ikke astronomene, vet sikkert hva slags fenomen det er. Er det en stjerne som brenner ut? Hvorfor har da ingen sett den før? Eller er det en helt ny stjerne? Langsomt legger nyhetens interesse seg, og livet går videre, men ikke helt som før, for uvanlige fenomener begynner å inntreffe i utkanten av menneskenes tilværelse.

Alle de forskjellige personene som romanen følger disse dagene i august, forstår det som hender ulikt, og alle bakser med problemer i sine egne liv.

«Djevelsk god. Karl Ove Knausgård knytter det magiske, mystiske og overnaturlige mesterlig sammen i sin nye store roman.»

– Inger Bentzrud, Dagbladet

 

«Mørkt og fascinerande comeback [...] Morgenstjernen fører lesaren til himmel, jord og dødsrike, på leiting etter nye utsiktspunkt. Det er all grunn til å ønskje Karl Ove Knausgård velkommen tilbake i skjønnlitteraturen.»

– Marta Norheim, NRK


Min kamp-bøkene

 1. Min kamp
  Min kamp
  Tilbudspris 322,- Ordinær pris 369,-
 2. Min kamp
  Min kamp
  Tilbudspris 322,- Ordinær pris 369,-
 3. Min kamp
  Min kamp
  Tilbudspris 322,- Ordinær pris 369,-
 4. Min kamp
  Min kamp
  Tilbudspris 322,- Ordinær pris 369,-
 5. Min kamp
  Min kamp
  Tilbudspris 322,- Ordinær pris 369,-
 6. Min kamp
  Min kamp
  Tilbudspris 348,- Ordinær pris 399,-

Skrevet om bøkene til Karl Ove Knausgård

 

«Ingen over, ingen ved siden Karl Ove Knausgårds bokserie. Ved å gå så dypt og detaljert inn i sitt eget liv, ender Knausgård med å skrive kraftfulle og bevegende bøker som de aller fleste kan kjenne seg igjen i. Vakker prosa og dyp menneskelighet»

Kåre Bulie, Dagbladet om Min kamp 1-3

 

«En høysang til livet og kjærligheten … livsbekreftende og livsbejaende … åpen for himmel og jord, åpen for det som var og det som kommer, det som gror og det som dør, for høyder og dybder, og den er full av nåde og kjærlighet."»

Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen om Om høsten

 

«Et englekor av en roman … for en tour de force av ei bok; en fascinerende kraftanstrengelse ... La oss nøye oss med å slå fast at Knausgård har skrevet ei bok av så høy kvalitet at den tåler å bli betraktet som en romankunstnerisk provokasjon.»

Fredrik Wandrup om En tid for alt


Flere populære bøker av Karl Ove Knausgård

 1. Ute av verden
  Ute av verden
  Tilbudspris 99,- Ordinær pris 179,-
 2. Fuglene under himmelen
  Fuglene under himmelen
  Tilbudspris 156,- Ordinær pris 179,-
 3. I kyklopenes land
  I kyklopenes land
  Tilbudspris 348,- Ordinær pris 399,-
 1. Uforvarende
  Uforvarende
  Tilbudspris 131,- Ordinær pris 150,-
 2. Så mye lengsel på så liten flate
  Så mye lengsel på så liten flate
  Tilbudspris 304,- Ordinær pris 349,-
 3. Hjemme-borte
  Hjemme-borte
  Tilbudspris 321,- Ordinær pris 368,-