Foto: Strawberry Publishing

Katrine Engberg

Katrine Engberg debuterte som forfatter i 2017 med Krokodillevokteren, en bok som tok Danmark med storm. Hun ble nominert til årets debutant og årets forfatter av flere aviser. Engberg lager fengslende plot, og hun skriver tempofylt, tett, spenstig og med et komplekst og levende persongalleri. Engberg er elsket for sin innsikt i menneskelig psykologi, og de psykologiske spenningsfeltene, noe som skiller henne fra krim basert på blod, brutalitet og vold.
Hun fulgte opp debutboken med Blodmåne og Glassvinge. I 2021 er hun aktuell med fjerde bok i Københavnserien, Vådeskudd.

Tilbud på de tre første bøkene!

 1. Krokodillevokteren
  Krokodillevokteren
  179,-
 2. Blodmåne
  Blodmåne
  179,-
 3. Glassvinge
  Glassvinge
  179,-

Vådeskudd

Dette er fjerde bind i serien med etterforskerne Jeppe Kørner og Anette Werner. Og ikke minst
Esther de Laurenti, en nysgjerrig og handlekraftig pensjonist. Kirsebærtrærne blomstrer den dagen Oscar forsvinner. Han tilhører den velstående og fargerike Dreyer Hofffamilien og det eneste sporet som fins etter tenåringen er et gåtefullt brev som ingen riktig kan forstå meningen med.

To dager senere dukker liket av en ung mann opp i grabben på en av løftekranene på Amagerforbrenningen, Københavns nye og ultramoderne forbrenningsanlegg. Er det Oscar som har havnet der?

Katrine Engberg er Danmarks ubestridte krimdronning, og dominerer bestselgerlistene hver gang hun kommer med en ny bok.

«Endelig en krimdronning som fortjener betegnelsen.»

– Cathrine Krøger, Dagbladet


«Edvard Hoems nye bok, den halvdokumentariske romanen Mors og fars historie er en god bok, en av de beste Hoem har skrevet. […] Han skriver med kritikk, med avstand – og med kjærlighet. En varm og klar bok som anbefales til alle, kanskje mest til de av oss som – av gode grunner – har stått indremisjonen fjernt.»

Yngvar Ustvedt, VG om Mors og fars historie

«Praktfullt skrevet om Amerika-drømmen [...] Dette er et sanselig praktverk: Vi kan føle gleder og sorger. Vi lever oss inn i den beinharde hverdagen for å skaffe familien nok mat, et liv som står i sterk kontrast til dagens oljerike Norge.»

Brynjulf Jung Tjønn, VG om Slåttekar i himmelen

«Bind tre av Edvard Hoems ruvende biografi over Bjørnstjerne Bjørnson er, som de to foregående, imponerende.»

Fartein Horgar, Adresseavisen om Syng mig hjæm. Bjørnstjerne Bjørnson 1890-1899

E-bøker av Katrine Engberg