Foto: Olivier Favre

Ken Follett

Den walisiske forfatteren fikk sitt store gjennombrudd i 1978 med kjempesuksessen Nålen. På verdensbasis har solgt over 100 millioner bøker.

Blant hans mest populære bøker er de historiske romanene i Kingsbridge-serien: Stormenes tid, I all evighet og Den evige ilden. I Århundretrilogien, som består av Kjempenes fall, Vinter over verden og På grensen til virkeligheten, følger vi skjebnene til fem familier – en amerikansk, russisk, tysk, engelsk og walisisk, mens de gjennomlever det 20. århundre.

Høsten 2020 utkom Aftentid og morgengry, som tar oss med tilbake til de dramatiske hendelsene før Stormenes tid.

 

Aftentid og morgengry

For tredve år siden møtte vi første gang Kingsbridges innbyggere i Stormenes tid. Med Aftentid og morgengry tar Ken Follett oss nå med på en unik reise tilbake til de dramatiske hendelsene før Stormenes tid.

Året er 997 og England er under angrep fra alle kanter. Kongens grep om landet er svekket, de mektige utnytter de svakeste, og blodsutgytelser er dagligdagse. I denne kaotiske tiden følger vi tre personer: Edgar, Ragna og Wilf, gjennom deres vanskeligheter, håp og drømmer.

Aftentid og morgengry er en mesterlig fortelling om ambisjoner og rivalisering, død og fødsel, hat og kjærlighet.


Kingsbridge-serien

  1. Aftentid og morgengry
    Aftentid og morgengry
    Tilbudspris 249,- Ordinær pris 449,-

Århundretrilogien


Anmeldelser av Ken Folletts bøker

 

«Follett kan de fleste triksene for å smi sammen en leseverdig underholdningsroman, og han vet å bruke dem. (...) Når det gjelder sjangeren historiske underholdningsromaner befinner han seg fortsatt i tetsjiktet. Fart, intriger, romantikk, og definitivt en potensiell julegave for de historieinteresserte.»

Ørjan Greiff Johnsen, anmeldelse i Adresseavisen av Den evige ilden

 

«Med en overveldende detaljrikdom leverer forfatteren et rikt tidsbilde, der kjente og mindre kjente historiske hendelser veves inn i et delvis fiktivt persongalleri. Man ser ganske levende for segalt fra Trumans dobbeltspente dress til bombingen av Pearl Harbor.»

May Grethe Lerum, anmeldelse i VG av Vinter over verden

 

«Dette er uten tvil bokhøstens mest storslåtte underholdningsroman.(...) Det er både driv og handling, enkle psykologiske strukturer riktignok, men ganske fascinerende portretter både av enkeltskjebner og ikke minst skarpe bilder fra vesentlige sider av verdenskrøniken i starten av 1900-tallet.»

Finn Stenstad, anmeldelse i Tønsberg Blad av Kjempenes fall