GRATIS frakt på alle varer ut oktober! Les mer her

Foto: Agnete Brun

Knut Nærum

Knut Nærum er forfatter, dramatiker og tegneserieskaper, men kanskje aller mest kjent som fast deltager i Nytt på nytt på NRK.

Han har gitt ut mange humoristiske og satiriske bøker, både for voksne og for barn. Blant hans utgivelser finner vi Å, Norsk litteraturhistorie fritt etter hukommelsen, Døde menn går på ski, KRIG!, En himmel full av stjerner, Madonna-gåten, Løsningen på Madonna-gåten  – de to siste med Elisabeth Botterli og Peder Udnæs, Monster, Sneglemannen, De dødes båt, PEER!, Sitt ned og hold kjeft, Ø, Fire stykker, Nordmenn som rimerBusemannen med Botterli, Udnæs, Askild Hagen og Jørgen Mehren, Æ, samlebindet ÅØÆ, Voodoo på vestkanten, Barmhjertighet og Den gåtefulle Oberon Qvist og Sannheten. 2021 er han aktuell med tegneserieromanen Likbilen

 

Likbilen

År 81 Ny tid. Menneskene har reist nye byer. Høyest av dem er Utropolis - et sted med mange mennesker, lite plass og et umettelig energibehov. Hvor kommer energien fra? Hvor blir de døde av?

Denne tegneserieromanen tar deg høyt og lavt: opp i styrerommene og ut i brakkebyene, til de som ikke ønsker å bli hørt og de som aldri kommer til orde.

Likbilen er en intrikat og spennende framtidsfortelling om mennesker som søker svar og maktpersoner som holder befolkningen for narr - alt sammen formidlet i Karstein Volles unike tegnestil.
Knut Nærum (f. 1961) har skrevet en rekke bøker for barn og voksne, innen flere sjangre. Karstein Volle (f.1974) er tegneserieskaper, illustratør og musiker. Nærum og Volle har tidligere gitt ut tegneserieboka Muffens.

Sannheten

Fullt innsyn. Total åpenhet. Bare sannhet. Det er jo for vår egen sikkerhet. Eller ...? Jannike var rimelig lykkelig. Hun var gift med Stefan, hadde to barn og trivdes som bibliotekar. Så gikk myndighetene stadig sterkere inn for mer åpenhet i samfunnet - ingen skulle ha hemmeligheter, ingen skulle kunne bedrive anonym hets. Alt som ble ytret, måtte kunne etterprøves. Dette var vel fint, tenkte Jannike og støttet opp. Hun begynte til og med å jobbe i selve Innsynet, som overvåket alt og alle. Nå er hun flyktning i de svenske skogene, der eksilnordmenn lever av villsvin og bær. Hva gikk galt i søkingen etter sannhet?


Knut Nærum har skrevet en fabulerende fortelling om hvordan vår nære framtid kan se ut hvis vi gir fra oss muligheten til å holde noe for oss selv. Sannheten er inspirert av Det åttende bud: Du skal ikke tale usant om din neste.

Anmeldelser av Knut Nærums bøker

 

«Ikke uventet er boka morsom, men med alvorlige under- og overtoner. Denne boka er ikke en satire over en litterær sjanger, men en mørk fortelling som på forskjellig vis skildrer samtida. Den er også spennende, en thriller i stil med Patricia Highsmith eller hennes store beundrer i nyere amerikansk krim, Peter Swanson. Som hos disse to står upålitelighet, løgn og onde hensikter i sentrum.»»

Fredrik Wandrup, anmeldelse i Dagbladet av Barmhjertighet

 

«Det er bare å fastslå at Knut Nærum er minst like morsom når han uttrykker seg skriftlig som når han får boltre seg muntlig i beste sendetid på NRK hver fredag. Disse parodiene er nemlig svært bra, noen av dem helt fullstendig tatt på kornet.»

Per Randers Haukaas, anmeldelse i Bergensavisen av Ø

 

«Gjennomarbeidde, moderne krimnoveller, men i klassisk form og med hint til Andre Bjerke og Agatha Christie.»

Bjarne Tveiten, anmeldelse i Fædrelandsvennen av Den gåtefulle Oberon Qvist


Humorbøker av Knut Nærum

 1. Æ,Ø,Å
  Æ,Ø,Å
  199,-
 2. Æ
  Æ
  379,-
 3. Ø
  Ø
  199,-
 4. Ø
  Ø
  379,-

Tegneserier av Knut Nærum