Lars mytting bøkerLars mytting bøker

Foto: Julie Pike

Lars Mytting

 

Lars Mytting debuterte med romanen Hestekrefter i 2006, og i 2010 kom VårofferetHel ved (2011) ble en internasjonal bestselger, og fikk bokbransjeprisen i Storbritannia for årets beste sakprosa. I 2014 mottok han Bokhandlerprisen for romanen Svøm med den som druknersom ble utgitt på 15 språk. I 2018 kom Søsterklokkene, den første romanen i en planlagt romantrilogi. Boken fikk panegyrisk mottagelse og ble en bestselger, både i Norge og internasjonalt. Tilsammen er bøkene hans solgt i over én million eksemplarer på 18 språk.

I 2020 utkom Hekneveven, oppfølgeren til Søsterklokkene.

Hekneveven

Hekneveven er en ny storslått historisk roman og den andre i Lars Myttings romantrilogi som startet så strålende med Søsterklokkene i 2018.

Året er 1903, og tjueto år har passert siden Astrid Hekne døde i barsel. Hennes sønn Jehans lever i små kår på en husmannsplass, utstøtt av sin egen slekt. Kai Schweigaard, bygdas sogneprest, nages av sitt gamle svik som førte til dødsfall og at to mektige kirkeklokker ble skilt fra hverandre. Klokkene var støpt til minne om to søstre i Astrids slekt, og Kai blir besatt av å finne en eldgammel billedvev som søstrene lagde, Hekneveveni håp om at den skal vise hvordan han kan bøte på sine misgjerninger.


Bøker av Lars Mytting


 

«Praktfull historisk roman. Generøs fortellerkunst satt inn i en bygderamme fra 1880-tallet, om to magiske kirkeklokker, om den egenrådige, unge kvinnen Astrid og hennes to tilbedere; presten Kai og den tyske arkitektstudenten Gerhard.»

Adresseavisen om Søsterklokkene

 

«En medrivende familiekrønike: En ung mann nøster opp sin families historie. Spennende som en krim – hjertevarm, rørende, velskrevet.»

VG om Svøm med dem som drukner

 

«Lars Mytting har totalt gehør for livet på bygda. Som i god countrymusikk vet du når steelgitarsoloen kommer, og den treffer deg hver gang.»
Levi Henriksen om Hestekrefter