Foto: Magnus Stivi

Lars Saabye Christensen

Lars Saabye Christensen debuterte i 1976 med diktsamlingen Historien om Gly, som ga ham Tarjei Vesaas' debutantpris. Han skrev flere romaner og diktsamlinger før det virkelig store gjennombruddet kom med Beatles i 1984. Han fulgte opp historien om Kim Karlsen og kameratene i romanen Bly i 1990 og Bisettelsen i 2008.

Han har blitt tildelt det meste av litterære priser en norsk forfatter kan drømme om, blant annet Nordisk råds litteraturpris for Halvbroren, som han også mottok Brageprisen og Bokhandlerprisen for. Han har i tillegg vunnet Rivertonprisen for Sneglene og Kritikerprisen for Herman

Hans skildringer av hjembyen Oslo går som en rød tråd gjennom hele forfatterskapet, og med trilogien Byens spor, befestet han også sin posisjon som en av våre mest litterære forfattere, som samtidig har bredest appell.

Høsten 2020 utkommer hans nyeste bok, Min kinesiske farmor.

Min kinesiske farmor

Lars Saabye Christensen åpner en kinesisk eske, der det som er inni den ikke alltid er det vi forventer. Han har gått gjennom brev og bilder i familiens eie, skriftlige kilder fra offentligheten og møysommelig gravd fram historien. I prosessen oppdager han at den skjønnlitterære forfatteren ikke kan hjelpe ham, her kan han ikke la fantasien eller gjettingen tett igjen hullene i historien, her kan han ikke løfte fram dem som ikke er alt er dokumentert i histories annaler. Men nettopp gjennom å være tro mot det som er dokumentert tegner Lars Saabye Christensen et fascinerende bilde av en tid, en familie, et par og et individ. Med det også et besnærende bilde av vår tid - og kanskje også av oss og forfatteren selv?

«En perle av en bok [...] et nydelig familieportrett, og samtidig en nøkkel inn til Lars Saabye Christensens øvrige forfatterskap.»

– Sindre Hovdenakk, VG

 

Forventes i salg 10. september.


Skrevet om bøkene til Lars Saabye Christensen

 

«Skyggeboken, avslutningsbindet i Lars Saabye Christensens trilogi «Byens spor», er ikke bare omfangsrik, original, ambisiøs, mangfoldig. Den er intim og gripende, båret av et eksistensielt alvor, en personlighetens tyngde, som enda engang illustrerer dikterens kunstneriske credo ...»

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad Byens spor – Skyggeboken

 

«Det er på alle vis en fabelaktig roman, en tour de force, en guddommelig komedie, en djevelsk tragedie»

Øystein Rottem, Dagbladet om Halvbroren

 

«Den ømmeste og sannferdigste bok om ungdom jeg har lest på lange, lange tider.»

Kolbein Falkeid, om Beatles


Diktsamlinger av Lars Saabye Christensen

 1. Etter karnevalet
  Etter karnevalet
  Tilbudspris 379,- Ordinær pris 399,-
 2. Hundre og ett dikt
  Hundre og ett dikt
  Tilbudspris 379,- Ordinær pris 399,-
 3. Mitt danske album
  Mitt danske album
  Tilbudspris 379,- Ordinær pris 399,-