Foto: Magnus Stivi

Lars Saabye Christensen

Lars Saabye Christensen debuterte i 1976 med diktsamlingen Historien om Gly, som ga ham Tarjei Vesaas' debutantpris. Han skrev flere romaner og diktsamlinger før det virkelig store gjennombruddet kom med Beatles i 1984. Han fulgte opp historien om Kim Karlsen og kameratene i romanen Bly i 1990 og Bisettelsen i 2008.

Han har blitt tildelt det meste av litterære priser en norsk forfatter kan drømme om, blant annet Nordisk råds litteraturpris for Halvbroren, som han også mottok Brageprisen og Bokhandlerprisen for. Han har i tillegg vunnet Rivertonprisen for Sneglene og Kritikerprisen for Herman

Hans skildringer av hjembyen Oslo går som en rød tråd gjennom hele forfatterskapet, og med trilogien Byens spor, befestet han også sin posisjon som en av våre mest litterære forfattere, som samtidig har bredest appell.

Fjerde bind i Byens spor, Jesper og Trude, kommer i august 2021, og kan forhåndsbestilles nå.

Byens spor – Jesper og Trude

Det er blitt åttitall, tidene er forandret, byen også, men det er mange av de samme sporene. Karakterene er bare blitt eldre, de er kommet til en ny etasje i livet, der synsvinkelen plutselig er en annen: der det er enten eller, der noe må skje.

Byens spor Jesper og Trude er en emosjonell berg-og-dal-bane, det er morsomt, det er trist, det er nådeløst, det er vakkert, det billedhuggere med egoer som høyhus, det er Gaustad sykehus, det er Jostein, det er Jesper, det er Trude, det er Stine og mange flere.

Byens spor Jesper og Trude kommer i august 2021. Forhåndsbestill på norli.no nå.


Byens spor

 1. Byens spor
  Byens spor
  Tilbudspris 99,- Ordinær pris 199,-
 2. Byens spor
  Byens spor
  Tilbudspris 99,- Ordinær pris 199,-
 3. Byens spor
  Byens spor
  Tilbudspris 99,- Ordinær pris 199,-

Skrevet om bøkene til Lars Saabye Christensen

 

«Skyggeboken, avslutningsbindet i Lars Saabye Christensens trilogi «Byens spor», er ikke bare omfangsrik, original, ambisiøs, mangfoldig. Den er intim og gripende, båret av et eksistensielt alvor, en personlighetens tyngde, som enda engang illustrerer dikterens kunstneriske credo ...»

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad Byens spor – Skyggeboken

 

«Det er på alle vis en fabelaktig roman, en tour de force, en guddommelig komedie, en djevelsk tragedie»

Øystein Rottem, Dagbladet om Halvbroren

 

«Den ømmeste og sannferdigste bok om ungdom jeg har lest på lange, lange tider.»

Kolbein Falkeid, om Beatles