Linn Skåber

Linn Skåber er et av Norges mest kjente ansikter og har gjennom flere tiår markert seg som en dyktig skuespiller, komiker og tekstforfatter.

I 2018 debuterte hun med boken Til ungdommen, som umiddelbart ble hyllet av anmelderne og endte opp som en av årets mest populære bøker.

I 2020 sto hun for to utgivelser, 30 dager i april 2020, om den endrede hverdagen under koronapandemien, og Til de voksne, en oppfølger til Til Ungdommen, også den vakkert illustrert av Lisa Aisato.

Til de voksne

«For en nydelig bok! ... Linn Skåber skriver lett og ledig, det er som man ser glimtet i øyet hennes mellom linjene.

Lisa Aisatos tegninger er stor fortellerkunst, det er litt av et blikk hun har. Boka oser av overskudd og omsorg for folkene de tegner og skriver om.»
– Trine Saugestad Hatlen, VG

«Skåber skriver så godt at hun burde prøve seg på et større format. En ren novellesamling, eller en roman for eksempel.»
– Cathrine Krøger, Dagbladet

Linn Skåber har brukt sine egne og andres erfaringer til å skrive fiktive monologer - små historier - der hun forsøker å si noe om denne store delen av livet. Hun skriver om rynker og treningshysteri, om ensomhet, lyst og begjær, store og små bekymringer, samlivsbrudd, kjærlighet og lukter vi aldri glemmer.

I likhet med i Til Ungdommen er tekstene skrevet i en lett og morsom form, men i kjent Skåber-stil skinner alvoret igjennom. Boken er nydelig illustrert av Lisa Aisato.


Skrevet om bøkene til Linn Skåber

 

«Jøss, for en debut! Skåber og Aisato har begge en sjelden blanding av sødme, poetisk dybde og skakk humor.»

Cathrine Krøger, Dagbladet om Til ungdommen

 

«For en nydelig bok! ... Linn Skåber skriver lett og ledig, det er som man ser glimtet i øyet hennes mellom linjene.»

Trine Saugestad Hatlen, VG om Til de voksne

 

«Skåber skriver så godt at hun burde prøve seg på et større format. En ren novellesamling, eller en roman for eksempel.»

Cathrine Krøger, Dagbladet om Til de voksne