Foto: Astrid Waller

Lucinda Riley

Se oversikt over alle bøkene

Lucinda Riley ble født i Irland, og etter en tidlig karriere som skuespiller, skrev hun sin første bok 24 år gammel. Bøkene hennes er siden oversatt til over tretti språk, og har solgt flere titalls millioner eksemplarer på verdensbasis. Riley har besøkt Norge en rekke ganger, og hadde et nært forhold til landet "on the top of the world", som hennes far fortalte om da hun var fem år gammel. Bok 2 i De syv søstre-serien, Stormens søster, har handlingen lagt til Norge. Riley døde 11. juni 2021, 55 år gammel, etter å ha kjempet mot kreft i en årrekke. Flere av bøkene hennes er skrevet fra sykeleiet.

Da Lucinda Riley begynte å skrive, fikk hun raskt en stor leserkrets i Norge, og bøkene hennes har solgt i over 1,6 million eksemplarer her til lands. Den første boken på norsk var Orkideens hemmelighet (2011), så fulgte Jenta på klippen (2012), Lavendelhagen (2013), Midnattsrosen (2014), Den italienske jenta (2014), Engletreet (2015), Helenas hemmelighet (2015), Kjærlighetsbrevet (2017) og Sommerfuglrommet (2019).

Serien De syv søstre har fått stor oppmerksomhet. Den forteller historien om syv adopterte søstre og er løselig basert på mytologien rundt stjernehopen med samme navn. Serien består av De syv søstre (2015), Stormens søster (2016), Skyggesøsteren (2017), Perlesøsteren (2018), Månesøsteren (2019) og Solsøsteren (2020). I 2021 utkom syvende bok, Den savnede søsteren. Forfatteren var i ferd med å fullføre verket med en siste og åttende bok i serien da hun døde.

Den savnede søsteren (bok 7)

Den siste søsteren forsvinner stadig, og det kan virke som hun ikke ønsker å bli funnet ...

 

Familien D’Apliése er omsider på sporet av søster nummer syv, den savnede søsteren. Men alt de har av ledetråder er adressen til en vingård på New Zealand, samt en tegning av en stjerneformet smaragdring. Jakten fører dem til New Zealand, Australia, Canada, Frankrike, England og Irland. Men den siste søsteren forsvinner stadig like før de nærmer seg, og det kan virke som hun ikke ønsker å bli funnet.

Nå får du boken til garantert laveste pris på norli.no og i alle Norli-butikkene!

 

«Hjertevarmt! [...] Få behersker denne sjangeren som Riley.»
– Guri Hjeltnes, VG


De syv søstre-serien

 1. Solsøsteren
  Solsøsteren
  Tilbudspris 99,- Ordinær pris 229,-

Flere populære bøker av Lucinda Riley

 1. Midnattsrosen
  Midnattsrosen
  Tilbudspris 349,- Ordinær pris 399,-
 2. Kjærlighetsbrevet
  Kjærlighetsbrevet
  Tilbudspris 139,- Ordinær pris 199,-
 3. Helenas hemmelighet
  Helenas hemmelighet
  Tilbudspris 139,- Ordinær pris 199,-
 4. Engletreet
  Engletreet
  Tilbudspris 139,- Ordinær pris 199,-
 5. Den italienske jenta
  Den italienske jenta
  Tilbudspris 139,- Ordinær pris 199,-
 6. Midnattsrosen
  Midnattsrosen
  Tilbudspris 139,- Ordinær pris 199,-
 7. Lavendelhagen
  Lavendelhagen
  Tilbudspris 139,- Ordinær pris 199,-
 8. Jenta på klippen
  Jenta på klippen
  Tilbudspris 139,- Ordinær pris 199,-
 9. Orkideens hemmelighet
  Orkideens hemmelighet
  Tilbudspris 139,- Ordinær pris 199,-

Skrevet om bøkene til Lucinda Riley

 

«En imponerende skrivemaraton. Solsøsteren er feel-good fra første side»

Guri Hjeltnes, VG om Solsøsteren

 

«Dette er en fortelling som rommer det meste: En dramatisk og forbudt kjærlighetsfortelling, farlig flukt, et forsvunnet barn, en forsvunnen verdifull bok. Og lykkelig kjærlighet, sterk lidenskap – og grusomt svik. Selvsagt også a happy end. Jeg nøt hver side.»

Cathrine Krøger, Dagbladet om Lavendelhagen

 

«En riktig pageturner av en lettbent sommerbok [...] for lesere som liker å rives med av sterke følelser og menneskelig drama, finnes det meste her.»

Guri Hjeltnes, VG om Jenta på klippen