Maja lunde bøkerMaja lunde bøker

Foto: Oda Berby

Maja Lunde

Maja Lunde er en av Norges største internasjonale forfattere. Bøkene hennes er oversatt til 40 språk og har solgt mer enn 2,5 millioner eksemplarer. Hun har utgitt bøker for alle aldersgrupper i tillegg til manus for flere film- og tv-produksjoner.  

Bienes historie fra 2015 var Lundes første roman for voksne. Hittil er den solgt til 36 land og var den mest solgte boken i Tyskland uansett sjanger i 2017. Hun fulgte opp denne med Blå i 2017 og Przewalskis hest i 2019, som også ble feiret av både kritikere og lesere.

Barneboken Snøsøsteren er en av de største salgssuksessene i norsk bokhandel på mange tiår.

I 2020 utkom bøkene De første dagene og barneboken Solvokteren, oppfølgeren til Snøsøsteren.

Solvokteren

Solvokteren er det neste, episke eventyret i årstidskvartetten, der megabestselgeren Snøsøsteren var den første.

Lilja har et vagt minne om sola, men verden slik hun er kjenner den, er alltid regntung og mørk. Ingenting vil vokse i den våte jorda. Hun bor sammen med bestefaren sin, som forsyner landsbyen med grønnsaker. En dag glemmer han matpakka si, og da Lilja løper etter ham til drivhuset, oppdager hun noe som skal forandre alt. Lilja får øye på en hemmelig sti inn i skogen, inn dit ingen barn bør gå. Men Lilja er ikke som andre barn, hun svelger frykten og følger stien inn blant de mørke trestammene. Der inne åpner det seg en verden som kaster Lilja ut i et stort eventyr. Hun må møte sin største frykt, men finner også kjærlighet og glede - og ikke minst et håp om vår.


De første dagene

De første dagene tar leseren tilbake til dagene da hele verden stoppet opp, dager preget av eksistensiell uro, bekymringer og frykt. Menneskene har bare hverandre, men vi har hverandre, og da åpnes også muligheten for noe nytt. Med klokskap og undring viser Maja Lunde hvordan det som skjer i litteraturen også skjer i livet: det er de minste tingene som betyr mest.

«Ypperlig om merkelige dager.»

– Marius Wulfsberg, Dagbladet


Årstidskvartetten


Barne- og ungdomsbøker av Maja Lunde


Snøsøsteren er en vakker, stemningsfull og klok bok som inneholder alt hjertet begjærer. Det er en førjulsbok å ta fram år etter år og glede seg over at man er levende og har noe godt i vente.»

– Kristine Isaksen, VG om Snøsøsteren

«Maja Lunde har med Przewalskis hest skrevet sin beste roman om klima og miljø. »

– Guri Hjeltnes, VG om Przewalskis hest

«Maja Lundes debut er av internasjonalt format. (...) Hennes debutroman vil fenge mange lesere, ikke bare i Norge.»

– Erika Fatland, Aftenposten om Bienes historie

Verdens kuleste gjeng